10 Kasım’a kadar devam edecek olan Kolokyumun açılışına; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB daire başkanları, TMMOB 2. Başkanı Selçuk Uluata, TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Gencay Serter, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Ceren İlter Soy ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversite öğrencileri katıldı.

Kolokyumun açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ortak akıl vurgusu yaparak, şunları kaydetti:

“Bulunduğumuz mekanlar o kadar kıymetli ki Cumhuriyetimizin, kurtuluş ve kuruluş mücadelesi verildiği yerler… Bu mekanlar hepimiz için çok kıymetli ve korunması gereken mekanlar… Bugüne kadar toplum yararı, kamusal alanlarımızın korunması ve gelecek nesillerimize aktarılması için, ayrım yapmadan var gücümüzle çalıştık. Ranta, israfa, talana, kutuplaştırmaya, ayrışmaya dayalı yönetim anlayışını terk ederek; katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışını hayata geçirmeye çalıştık.”

“Tedbir almak zorundayız”

Başkan Yavaş, iklim krizinin yol açacağı sorunlara değinerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün, bu ortak çalışmaların anlamlı bir neticesi olan Kolokyum kapsamında bir arada olmayı bu yüzden de önemli buluyorum. Kolokyum programı süresince, tartışılacak konu başlıklarının zenginliği ve derinliği; verimli tartışmaların gerçekleşeceğinin işaretidir. Buradan dirençli kentler ve sünger kentlerle ilgili de görüşler olursa bunları da biz belediye olarak artık dünyanın gittiği yön bu taraf mutlaka tedbir almak zorundayız. İklim krizi nedeniyle de artık şehirde biz normal yağış beklemiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı