Gökpınar, Mustafa Kemal Atatürk'ün taraflı, tarafsız herkesin takdir ettiği, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamlarından ve komutanlarından biri olduğunu dile getirerek, "Ömrünün yarısı cephelerde geçmiş bir asker olarak, belki de en büyük kavgasını, yoktan var ettiği bir ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için verdi. Kurtuluş Savaşımızı, Cumhuriyet devrimi ile taçlandırdı. En yakın arkadaşlarının bile imkansız olarak gördüğü devrimleri başardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık yolunda ilerlemesi için, gecesini gündüzüne kattı, bütün ömrünü Türk milletinin siyasi ve iktisadi kurtuluşuna adadı." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün kurduğu ülke ve yaptığı devrimlerle; ezilen, sömürülen, bağımsızlık ateşiyle yanıp tutuşan büyün mazlum milletlere örnek olduğunu söyleyen Gökpınar, şunları kaydetti:

"Atatürk, iktisadi olarak dışa bağımlı olan, kendi ayakları üzerinden duramayan, hiçbir sanayi üretimi olmayan, tarımsal açıdan bitmiş bir ülkeyi, başlattığı sanayileşme ve kalkınma hamleleri ile dünyanın saygın ülkeleri arasına soktu. Okuma yazma bilmeyen bir toplumda başlattığı eğitim seferberliği ve Harf Devrimi ile Türk milletinin uygarlığın temeli olan akıl ve bilim yolunda ilerlemesini sağladı. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum."

Hibya Haber Ajansı