Yaklaşık 443 milyon liralık yatırımla tamamlanacak olan Kuştepe Zeminaltı Otoparkı ve Futbol Sahası temel atma töreni; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay ve CHP Parti Meclisi üyesi Cem Aydın ile mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Siyaset ne için yapılır?”

İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet vermenin gururuyla görev yaptıklarını vurgulayan İmamoğlu, Türkiye’de düzelmesi gereken bir siyasi ahlak mekanizması zemininin varlığına dikkat çekti. Siyasi ahlakın çok önemli olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Siyaset ne için yapılır? İnsanlara hizmet adına bir siyasi partiye üye olursunuz, orada mücadele verirsiniz. İnsanların dertlerini dinlersiniz. Bu şehrine göre beldeden başlar ilçeye, ilçeden ile… Üyesi olur, yöneticisi olur, başkanı olursunuz. Vatandaşlarla konuşur, onların sorunlarını çözersiniz.  Eğer o ilçede ya da şehirde muhalif iseniz, iktidar değilseniz, ‘Niye yapılmıyor bu hizmet’ diye eleştirilerinizi yaparsınız. Ama temelinde, insanına hizmet vardır.” dedi.

“Dayanışma içinde yol yürüyoruz”

İmamoğlu, önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacaklarının altını çizerek, “Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz” diye konuştu.

Temelini attıkları tesis içinde bulunan İSPARK otoparkının Şişli için önemli olduğunu kaydeden İmamoğlu, “İSPARK'ta bir park hedefi koymuştuk. Bu park hedefini yakalama konusunda ciddi bir yol aldığımızı ifade etmek isterim. Şu anda İSPARK, lokasyon sayısını 759’dan bin 114’e çıkarttı. Araç kapasitesi ise, devraldığımızda 97 bin 757 araçtı. Şu anda ise, 127 bin 285 araca çıktı. Bu, değerli bir otopark atılımıdır” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı