Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yayınlanan bildiride Filistin-İsrail konusuna uzun bir bölüm ayrılmasına rağmen, ateşkes veya barış görüşmelerine değinilmediğini belirtti.

Sözcü, bugün düzenlenen basın toplantısında G7 Dışişleri Bakanları'nın ortak bildirisini ele aldı. Bildiride Gazze sorununa önemli yer verilmiş olmasına karşın, ne ateşkesin ne de barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına, ayrıca BM Genel Kurulu'nda onaylanan ve ateşkes çağrısı yapan kararnamenin uygulanmasına değinilmediğine dikkat çekti. Sözcü Wang, “G7'nin bu bildirisinin, Gazze'deki gerilimi azaltma ve barış görüşmelerini yeniden başlatma çabalarına ne ölçüde katkıda bulunabileceği konusunda şüpheler var.” dedi.

Wang, G7'ye, uluslararası toplumun geniş perspektifine nesnel ve adil bir yaklaşımla kulak vererek ateşkesi sağlama, sivilleri koruma, “iki devletli çözüm”ü uygulama ve Filistin halkının yaşam, devlet kurma ve yurtlarına geri dönme hakları için somut adımlar atma çağrısı yaptıklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı