Shanghai'da düzenlenen 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na (CIIE) bu yıl ilk defa katılan ve fuarın beş onur konuğundan biri olan Honduras büyük ilgi gördü.

Mart ayında Çin ile diplomatik ilişkiler kuran Honduras, 40'tan fazla firmasıyla kahve, beyaz karides, çikolata, likör ve puro gibi özgün ürünlerini sergiledi.

Çin Gümrük Genel İdaresi'nin istatistiklerine göre, bu yılın ilk dokuz ayında Çin ile Honduras arasındaki ticaret hacmi yüzde 24,1 artışla 10 milyar 32 milyon yuanı (1,41 milyar ABD Doları) buldu, Honduras’tan yapılan ithalat ise yüzde 208,5 oranında arttı.

Bir beyaz karides firmasının satış müdürü Rita M. Banegas, üretim hacminin yetersizliğinden endişe duyduğunu, üretimi iki yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflediğini belirtti. Bir alkollü içecek satış müdürü Hector Timal ise fuarda 18 Çinli distribütörle anlaşma aşamasında olduklarını ifade etti. 

Ayrıca Honduras Devlet Pavyonu'nda Maya Uygarlığı'na dair turistik tanıtım videoları da yer aldı. Bir turizm acentesi müdürü Luis Obdulio Molina Espinoza, Çin'deki fuar aracılığıyla Honduras turizmini tanıtarak, Çin'den daha fazla turist çekmeyi umduklarını söyledi.

Hibya Haber Ajansı