Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde il sınırları içinde faaliyet gösteren tarımsal kooperatiflerin bir araya gelmesi ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin satış ve pazarlama konusundaki çalışmaları üreticilere kazandırmaya devam ediyor.

Tarım  Güçbirliği Kooperatifi yurtiçine kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmak üzere 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirerek üreticilerin yanında oldu. Doğadan toplanan defne yaprakları kurutularak satışı gerçekleştiriliyor. Ayrıca distilasyon tesisinde yağı çıkartılarak defne yağı olarak da satılabiliyor. Muğla’nın birçok ilçesinde bulunan defne için üreticiler gerekli izinleri alarak toplama yapabiliyor.

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Fatih Öztürk verimli toprakları ile bir tarım kenti olan Muğla’nın ürünlerini yurtiçi ve yurtdışına pazarlamaya, üreticilere kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Öztürk, “Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde kurduğumuz Tarım Güçbirliği Kooperatifimiz her geçen gün büyürken üreticilerimize kazandırmaya, Muğlamızın ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmaya devam ediyoruz. Muğlamızın verimli toprakları her şeyi üretmeye müsait. Üreten köylümüzün emeğinin karşılığını alması, Muğlamızın tarımda marka olması için Güçbirliği olarak kooperatiflerimizle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bize en baştan beri destek olan, güvenen, yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı