Buluşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce ve bürokratlar yer aldı.

Başkan Soyer, İzmir’in ülkenin geri kalanından daha farklı bir şehir olduğunu ifade ederek, “İzmir’de olan, yapılan bir şey ülkenin geri kalanına rehber oluyor. İzmir’de ne yaparsak rol model oluyoruz. Bu sebeple yaptığımız her şey önemli. Öncelikle ben demokrasiye inanıyorum. Demokrasiyi uygulamada kullanılan araçları iyileştirmeliyiz. Bu sebeple akıllı kentler de büyük önem arz ediyor. Benim önceliğim, İzmir’de demokrasinin uygulanması.” dedi.

İZSU’nun kentte atılan adımlarda çok önemli rol aldığını belirten Başkan Soyer, “50 yıllık süregelen problemler çözülüyor. Yüzülebilir Körfez için yaklaşık 11 milyar TL harcadık. Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile görüşmeler yapıldı. 300 milyon euro destek söz konusu oldu. Göreve geldiğim günden bu yana döviz borcumuzu yüzde 10 seviyelerine indirdik. Şu an itibariyle borç kapasitemizin yalnızca yüzde 20’sini kullanıyoruz. Yüzde 80’lik bir müsaitlik söz konusu. Finansal kapasitemiz oldukça somut, güçlü ve sağlam” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı