Gündemin belirgin şekilde sakin olduğu haftada varlık fiyatlarının destek bulmakta başarılı olamadığını görüyoruz. Haftanın son işlem gününde de geride bıraktığımız birkaç gündekinden farklı bir tablo olduğunu söylemek güç. Piyasalara yön verebilecek konu başlıkları limitli seyrederken içeride sanayi üretimi ve işsizlik oranı gibi makroekonomik verileri takip edeceğiz. Ağustos ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık bazda %3,1 artış göstermişti. Eylül ayı verisinde %2,8 oranında artış bekleniyor. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise Ağustos ayında 0.,2 puan geri çekilerek %9.2 olarak açıklanmıştı. İçeride etkili olan durgunluğun benzerini yurt dışında da görüyoruz. Fed Başkanı Powell’ın dün yaptığı konuşmada yeterince kısıtlayıcı politika uyguladıklarından emin olmadıklarını ifade etmesi ABD endekslerinde hafta başından bu yana elde edilen kazanımları sildi. Bu nedenle piyasaların haftalık bazda bakıldığında yataya yakın kapanışlar yapma ihtimali yüksek görünüyor.

TL: Eylül ve Ekim’de ortalamada %3’e yakın yakın kayıplar gösteren TL’nin Kasım ayının ilk 10 günündeki kaybı ise %0,8 civarında bulunuyor. Diğer taraftan kurun tarihsel volatilitesi düşük seyretse de 3 ve 1 aylık volatilite arasındaki makasın son birkaç aydır yukarı yönlü bir eğilim sergilediğini görüyoruz. Bu da son aylarda TL’de gördüğümüz değer kayıpları ile örtüşen bir tablo çiziyor. Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS primi ise son günlerdeki ılımlı görünümünü devam ettirerek TL üzerindeki baskının artmasını engelleyen bir zemin yaratıyor.  

Borsa İstanbul: Haftaya güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra önemli bir varlık göstermeyi başaramayan Borsa İstanbul dün günü eksi bölgede noktaladı. Yurt içi haber akışının risk iştahını destekleyici nitelikte olmamasının yanında endeksin kritik teknik seviyelerde zorlanmaya başlamasının ve küresel piyasalardaki durgun havanın hisse senetleri üzerinde baskı yarattığını gördük Teknik açıdan değerlendirdiğimizde ise 7800 puanın altının test edilmeye başlanmasının kısa vade açısından risk yarattığını söyleyebiliriz. Haftanın bu seviyenin altında noktalanması ise gelecek hafta öncesinde iyimser bir resim çizmeyecektir. Dolayısıyla bu seviyenin üzerinde tutunulması teknik görünümün bozulmaması adına önem taşıyor. Yukarıda ise 7900 ve 8000 puanı direnç noktaları olarak izlemeye devam ediyoruz.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8597 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8537, 8469, 8408 ve 8340 destek olarak izlenebilir. 8658, 8726, 8787 v