İSTANBUL (AA) - Tohum Holding'in tüketici sağlığı şirketi Vitago, ürün gamını 2023 yılında Vitago Kids markası odağında büyütüyor.

Holding açıklamasına göre, Vitago, 2022 yılı değerlendirme ve 2023 yılı planlama toplantısını gerçekleştirdi. Toplam satış hacminde geçen yıla göre iki katın üstünde artış gösteren Vitago, 2023 yılında da bu artışı sürdürmeyi planlıyor.

Ürünleriyle öne çıkan Vitago, çocuk grubu ürünleriyle de dikkati çekiyor. Portakal yağıyla lezzetlendirilmiş omega 3 balık yağı, organik d3 ve gelecek yıl probiyotik ve prebiyotik ürünleriyle çocuk ürün sayısını 2 katına çıkarmayı planlıyor.

Türkiye'de gıda takviyesi ve vitamin grubu ürünlerdeki ihtiyacın ve tüketici farkındalığının artmasıyla yetişkin grupta yükselen tüketim, çocuk grubuna da yansıdı. Bu kapsamda Vitago da 2023 yılında yeni ruhsat ve lisans sözleşmeleriyle çocuklara yönelik ürün gamındaki genişlemeyi şirketin temel genişleme alanı olarak belirledi. Bununla birlikte özellikle çocuk vitamin destek grubunda Türkiye'deki yerli marka boşluğunu doldurmayı hedefliyor.

2022 yılında TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmleri Rafadan Tayfa ve Pırıl lisansıyla ürün geliştiren Vitago, yeni yılda da yine TRT Çocuk'un sevilen bir yapımı olan Z Takımı'nı lisansına ekledi. "Z Takımı" lisanslı ürünleri eczane kanalında konumlandıran Vitago, çocuk ürün grubunda, Omega 3 balık yağı şurubu, multivitamin l-arjinin şurup, multivitamin gummies, bitkisel omega 3 gummies, C vitamini gummies ve d vitaminli gummies çeşitleriyle tüketiciye yeni seçenekler sunmayı hedefliyor.

- Vitago Premium serisi, eczane kanalına yönelik özellikli ürün geliştirmeye devam ediyor

Eczane kanalına yönelik özel ürettiği Vitago Premium ürün grubuyla bu kanalda derinleşerek çalışmalar yapan Vitago, sağlık profesyonellerine yönelik bilgilendirici webinarlar, ürün eğitimleri, medikal broşür ve dijital çalışmalarla alanı zenginleştiriyor. Alanda ilkleri barındıran ürünleri kullanıcılarla buluşturmaya devam eden Vitago Premium, tablet formundaki vegan glukozamini, seramid içeren tablet kolajeni gibi özellikli ürünleri geliştirmeye devam ediyor.

2023 yılında büyüme hedefi olarak ihracat kanalına yönelen Vitago, 2022 yılının ilk yarısında Dubai'yle yaptığı ilk ihracat anlaşması sonrası, mevcut görüşmelerini sonuçlandırarak yeni ülkelere yayılmayı hedefliyor.

"Hep İyi Hisset" mottosu ile tüketici sağlığı alanında faaliyet gösteren Vitago, Tohum Holding'in bir şirketi. GMP İyi Üretim Uygulamaları Sertifikası, Organik Üretim Müteşebbis Sertifikası, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, HACCP 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi Sertifikası, Helal Üretim Sertifikası, Etik Uygunluk Sertifikası ve FDA Amerikan Gıda Komisyonu Uygunluk Sertifikası ve Vegan üretim sertifikası ile güçlü üretim altyapısına sahip fabrikasında üretimini sürdürüyor.

TRT Çocuk kanalının gıda takviyesi alanındaki tek lisanslı üreticisi olan Vitago, çocuklar için Vitago Kids markasıyla Rafadan Tayfa ve Pırıl için üretim yapıyor.

Vitago Premium grubu ürünlerle anlaşmalı eczanelerde yer alırken, Vitago Daily ürün grubuyla Türkiye genelinde, Migros, File, Gratis, EveShop mağazalarında, GetirBüyük, İsteGelsin, MigrosSanal, ebebek.com, trtmarket.com, hepiyihisset.com sanal marketlerinde ve Trendyol, Hepsiburada, Amazon ve N11 başta olmak üzere tüm pazaryerlerindeki kendi resmi mağazasında bulunuyor. Yurtdışında da Dubai'de eczane raflarında yer alan Vitago ürünleri, yakında üç farklı ülkede de ruhsatlandırma sonrası rafa çıkacak.