Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı 4. Döneminde 500 üniversiteli gence fırsat sunacak.

Eğitimli genç işsizliği konusunda sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratmaya odaklanan Esas Sosyal’in, gençlerin yabancı dil yetkinliklerini geliştirip işe geçişlerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nın 4. Dönem başvuruları başladı.

Merhum Şevket Sabancı ve ailesi tarafından 2000 yılında kurulan Türkiye’nin lider yatırım şirketlerinden biri olan Esas Holding’in sosyal fayda odaklı yatırım birimi Esas Sosyal; 2015 yılından bu yana gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratıyor. ‘Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar’ mottosuyla hayata geçirilen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden mezun gençlerin; iş hayatına öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmalarını hedefliyor.

Esas Sosyal, devlet üniversitelerinde eğitim gören gençlerin işe geçiş süreçlerinde önlerine çıkan yabancı dil yetkinliği konusunda bir çözüm modeli geliştirerek Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nı 2021 yılında başlattı.

Gençlerin yerelde güçlendirilmesini ve bölgelerinde ekonomiye katılarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamalarını amaçlayan Esas Sosyal; Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı ile bugüne kadar 600 gence fırsat eşitliği sağladı.

İngilizce Fırsatım Programı’nın yeni dönemine 500 genç katılacak

Yeni döneminde 500 gence daha fırsat eşitliği sağlayacak Programa; devlet üniversitelerinin 4 yıllık fakültelerinde 3. Sınıf, 5-6 yıllık fakültelerinde sondan bir önceki sınıf, ön lisans bölümlerinde 1. sınıf öğrencisi olan gençler başvurabiliyor. Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı kapsamında katılımcı gençler, 12 ay süresince 3 kur online canlı sınıflarda Berlitz Dil Okulları’ndan İngilizce eğitimi alarak en az orta seviye yabancı dille mezun oluyor. Ayrıca Program; bir dil eğitim programı olmanın ötesinde öğrencilere okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştıracak eğitimler, İngilizce CV hazırlama, kişiye özel İngilizce mülakat koçluğu ve akran danışmanlığı (buddy’lik) gibi deneyimler sunan kompakt bir kişisel gelişim programı olma özelliğini de taşıyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Esas Sosyal’den Hayırlı Sabancı ve Emine Sabancı Kamışlı imzalı sertifika alırken Berlitz’den de uluslararası geçerliliği olan dil yeterlilik sertifikasına sahip oluyor.

Dördüncü dönemiyle birlikte toplamda bin 100 gence fırsat eşitliği sunacak Program; Berlitz’in Globaldeki iş ortaklıkları ile gerçekleştirdiği programlar arasında yüzde 92 başarılı tamamlama oranı ile 2 yıldır örnek uygulama olarak gösteriliyor.

Merhum Şevket Sabancı’nın, vizyonundan hareketle gençlere destek olmaktan ötürü mutluluk duyduğunu belirten Esas Sosyal Kurucular Kurulu Üyesi Hayırlı Sabancı, “Programın temellerini 2021 yılında attık. Dil öğrenmek her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Özellikle profesyonel hayatta yabancı dil bilmek bir adım önde olmayı sağlıyor. Ben İngilizce ile 30’lu yaşlarımın başında tanıştım. Gençlere önerim yabancı dil ile ne kadar erken tanışır ve ne kadar çabuk geliştirirseniz hayatınızda önemli bir yol kat etmiş olursunuz. Şimdiden gençlere başarılı ve verimli bir dönem diliyorum” dedi.

Ülkemizin geleceğinde önemli bir role sahip olan gençlerin yerelde de güçlendirilmesini önemsediklerini belirten Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı,  “Merhum babam Şevket Sabancı’nın vizyonu ve sevgili annemin desteğiyle hayata geçirdiğimiz İngilizce Fırsatım Programı’nın gençler üzerindeki olumlu etkisi beni çok gururlandırıyor. Program katılımcılarımızın her birinin kariyerinde önemli bir noktaya dokunmak, endişelerini azaltmak ve kendilerine inanmalarını sağlamak bizim için çok kıymetli. Katılımcılarımız programdan mezun olduktan sonra da ekosistemimizde aktif rol oynayarak genç istihdamında fırsat eşitliği misyonumuza katkı sağlıyor. Biz Esas Sosyal olarak gençleri dinlemeyi, ihtiyaçlarını duymayı ve beklentilerine göre çözüm modelleri yaratmayı önemsiyoruz. Her fırsatta gençlerle buluşmak,  heyecanlarına şahit olmak çok güzel bir duygu. Toplumsal fayda yaratma yolculuğumuzda her gün daha da kalabalıklaşarak sürdürülebilirliği sağlamayı önemsiyoruz” dedi.

Bugüne kadar programa dâhil olan gençlerin yüzde 83’ü programa devam ederken kısa dönem staj, kişisel gelişim, eğitim ve yurt dışı seyahat/eğitim gibi fırsatlara erişti. Katılımcılarının yüzde 54’ü ise hızlı bir şekilde istihdama geçiş sağladı. Ayrıca gençler, kariyer hayatına kendinden emin, donanımlı ve daha öz güvenli olarak adım atarken profesyonel ağlarını da geliştiriyor. Program katılımcılarının yüzde 91’i, programın networking imkanı sağladığını düşünüyor.

Programa katılmak isteyen gençler, 24 Aralık’a kadar ingilizcefirsatim.org üzerinden başvuru yapabilir.

Esas Sosyal Hakkında:

Türkiye’nin lider yatırım gruplarından Esas Holding'in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım yapma vizyonu ile kuruldu. 2015 yılından bu yana genç istihdamında fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık misyonuyla sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar hayata geçiren Esas Sosyal’in liderliğini Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı üstleniyor. İşverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerindeki gençlerin istihdama geçişte karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya çalışan Esas Sosyal, eğitimli genç işsizliğine çözüm modeli olan Programları etrafında özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yöneticiler ve gençlerden oluşan 4.000 kişilik güçlü bir ekosistemi harekete geçiriyor. 

www.esassosyal.org

Hibya Haber Ajansı