İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) desteğiyle, e-ihracat alanında kadın girişimcilere yönelik Sınırları Kaldıran Kadınlar Programı eğitim serisine başlıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Lenta Enterprise tarafından online olarak verilecek eğitimler, Yapı Kredi müşterisi olmayan kadın girişimciler de dahil herkese açık olacak.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kadın girişimciler, sertifika almaya hak kazanacak. Eğitime katılan tüm girişimciler ise Yapı Kredi’nin Kadın Girişimci Destek Paketi’nden özel indirimlerle faydalanabilecek.

Ayrıca, eğitimler sonunda jüri tarafından seçilen 40 kadın girişimciye, Lenta Enterprise tarafından ücretsiz e-ihracat danışmanlığı verilerek online kanallardan ihracat yapmaya başlaması için tüm adımlarda destek sağlanacak.

Yapı Kredi’nin Sınırları Kaldıran Kadınlar Programı'na 26 Aralık 2022 tarihine kadar yapikredikobi.com.tr web sitesinden başvuru yapılabiliyor.

Program, EBRD ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında EBRD tarafından destekleniyor.

- "KOBİ’lerin işlerini büyütmek amacıyla çalışıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, ekonominin lokomotifi olan KOBİ’ler için değer oluşturmak, onların gelişimini desteklemek ve KOBİ’lerin işlerini büyütmek amacıyla çalıştıklarını belirtti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"KOBİ bankacılığı bizim için stratejik öneme sahip bir alan. KOBİ’lere sağladığımız finansal desteği artırarak hem firmalara hem de faaliyet gösterdikleri sektörlere katkı sağlamak en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiğimiz ürün ve hizmetlerimiz, tecrübeli kadromuz ve dijital kanallarımızla KOBİ Bankacılığı alanında öncü bir konumdayız. Bu doğrultuda her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada kadın girişimcileri e-ihracat alanında desteklemek ve finansal ürünlere erişimlerini artırmak için Sınırları Kaldıran Kadınlar Programı'nı başlatıyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilir ekonomik büyüme konusunda önemli çalışmalara imza atarak, kadınları her alanda destekleyen proje ve iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Kadınların iş hayatında daha fazla var olması, ekonomik ve sosyal olarak daha fazla güçlenmesi konusunun geleceğimiz için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Sunduğumuz desteklerle, girişimci kadınların sürdürülebilir gelişmelerini desteklemeyi ve işlerini büyütmelerine imkân tanımayı hedefliyoruz. Gelecek yıllarda da kadınların hayatın her alanında daha fazla güçlenmesi için onları desteklemeyi ve toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışmayı sürdüreceğiz."