Mısır Sağlık Bakanı ile dün, Gazze’deki kanser hastası çocukların tedavisine yönelik önemli bir görüşme gerçekleştiren Bakan Koca, Türk-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi gören kanser hastalarının başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısırın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş Hastanelerine nakledileceğini açıkladı.
Bakan Koca, kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceklerini belirterek "Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler. İkinci etapta ise durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilmesi planlanacak." ifadelerini kullandı.
Bakan Koca, Gazzeli hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak üç ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibat kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibinin oluşturulduğunu duyurdu.
Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.
DÜNYA Haberleri
Yorumlar
Yorum Yaz
Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.
Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
