İSTANBUL (AA) - Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır, Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, GİGDER, 2. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ikinci kez GİGDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bahadır, GİGDER’in, Türkiye’nin lokomotif sektörü konumunda olan gayrimenkul sektörünün dünyaya açılan yüzü olma hedefiyle dört yıl önce kurulduğunu ve derneğin uluslararası gayrimenkul yatırımlarını güçlendirmek için çalıştığını bildirdi.

Bahadır, "Öncelikle bugüne kadar derneğe çok kıymetli katkılarda bulunan kurucu başkanımız Faruk Akbal'a teşekkürlerimi sunarken, yeni başkanımız Bayram Tekçe’yi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Sektör temsilcilerinin beklentilerini ulusal ve uluslararası platformlarda daha iyi anlatabilmek için kurulan bir oluşumun içindeyiz. Bu zaman zarfında önceden 300-500 milyon dolar bandında olan doğrudan yatırım tutarını 7-8 milyar dolarlara ulaştırdık. Bundan sonra da sektörümüze yönelik nakit akışı sağlamayı artan bir ivmeyle sürdüreceğiz" yorumunu yaptı.

Mevcut sektörel sorunların aşılmasını ve bu rakamı çok daha yukarılara taşımayı amaçladıklarını belirten Bahadır, "Önümüzdeki dönemde gayrimenkul ihracatına yönelik sürdürülebilir zemini oluşturacak kanuni altyapının hazırlanması için çalışmalara başlayacağız. Sektörde yaşanan durgunluğa ek olarak, yabancıya konut satışında da zorlu bir dönemden geçiyoruz. Oysa yabancıya satış, bir ihracat kalemidir ve desteklenmelidir. Gayrimenkul sektörünün sıkıntılı dönemlerinde sektöre destek olan ve hatta ayakta tutan yabancıya satış kısmıdır. Dolayısıyla hizmet ihracatçısı olmak, ülkemize doğrudan yatırım getirmek öncelikli hedefimizdir." ifadelerini kullandı.