Türkiye; Asya, Avrupa ve Orta Doğu’nun kesiştiği, stratejik bir konumda yer alıyor. Bu stratejik konumu sayesinde, blockchain girişimcilerine hem Batı hem de Doğu pazarlarına erişme fırsatı sunuyor. Bu durum, uluslararası iş birlikleri ve fırsatlar için oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfus, ülkenin birçok farklı sektör için önemli bir pazar haline gelmesini sağlıyor. Türkiye’nin blockchain ekosisteminde global anlamda çok daha güçlü bir konuma yerleşmesini bekleyen Coinoxs CEO'su Can Azizoğlu, Türkiye’nin blockchain ekosistemi içerisindeki yerine dair görüşlerini paylaştı:

“Türkiye, genç nüfusuyla teknolojik gelişmelere hızlı adapte olan bir ülke olarak global anlamda dikkat çekiyor. Ülkede kripto sektörüne duyulan ilgi, blockchain ekosistemi için büyük bir fırsat yaratıyor. Tüm bunların yanında, finans alanındaki deneyimli insan kaynağı, Türkiye’nin blockchain ekosistemi için mükemmel bir konum haline gelmesini sağlıyor. 

Global şirketler Türkiye’ye yoğun ilgi gösteriyor 

Türkiye’nin teknolojik gelişmelere hızlı adaptasyonu, inovasyon performansı ve yenilikçi yaklaşımı ülkemizin blockchain konusunda öncü bir konuma geleceğinin en büyük göstergesi. Blockchain teknolojisine verilen önem, kamu sektörünün attığı adımlar, geleceğin teknolojilerine verilen önemi açıkça ortaya koyuyor. Global kripto para şirketlerinin Türkiye’de varlık göstermesi ve bilinirlik artırma çalışmaları da ülkemizin bu alandaki değerli konumunun öne çıkarılmasını sağlıyor. 

Blockchain konusundaki farkındalığımızı daha da ileriye taşımak ve derin bir bilgi birikimi oluşturmak için cesur adımlar atmaya devam etmemiz gerekiyor. Özellikle resmi kurumların bu teknolojiyi teşvik etmesi ve desteklemesi blockchain ekosisteminin büyümesi için kritik bir rol oynuyor. Türkiye, bu alandaki yenilikçi çalışmalarıyla uluslararası alanda dikkat çekiyor. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı önemli global blockchain etkinlikleri, ülkenin bu alandaki konumunu pekiştiriyor.

Coinoxs olarak biz de farklı global etkinliklerin Türkiye’de gerçekleştirilmesine destek olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ICP Turkey Ideathon etkinliğine ev sahipliği yaptık ve Türkiye’deki Web3 topluluklarının bir araya getirilmesine katkı sağladık. Daha birçok farklı etkinliğin Türkiye’de gerçekleştirilmesine destek olarak farklı markaların ülkemizde görünürlük elde etmelerini ve sektörle bağ kurmalarını sağladık. Bu tip çalışmalarımızla Coinoxs’un topluluklar arası bir köprü görevi gördüğünü söyleyebiliriz. 

Türkiye’de varlığını sürdüren ya da Türkiye pazarına giriş yapmak isteyen şirketlere desteğimizi sürdürüyoruz 

Türkiye kripto ekosistemi atılan yeni adımlarla daha da güçlenirken, Coinoxs olarak Türkiye pazarında var olan ya da giriş yapmak isteyen küresel şirketleri bu konuda desteklemeye devam ediyoruz. Web3 alanına adım atmak ya da iş modellerini Web3 ile entegre etmek isteyen girişimlere dönüşüm süreçlerinde yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, yüksek potansiyelli Web3 girişimlerini de inkübasyon programımıza dahil ederek onların gelişim yolculuklarına eşlik ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı