Gülnar ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullardan 100’den fazla öğrencinin 26 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında yaptığı saha turları, şantiyedeki güvenlik kuralları hakkında bilgi verilmesiyle başladı. Çocuklara büyük boyutlu ekipmanları taşıyan gemilerin yanaştığı Doğu Kargo Terminali, dünyanın en güçlü paletli vinci Liebherr LR 13 bin ve NGS'nin güvenliğinde büyük önem teşkil eden bir tesis olan itfaiye birimi gösterildi. Akkuyu NGS itfaiyecileri çocuklara, çeşitli itfaiye ekipmanlarını göstererek, itfaiyecilerin çalışmaları, başarıları ve orman yangınlarının çıktığı dönemde Mersin itfaiyesine verdikleri destek hakkında bilgi verdiler. Çocuklar deniz seviyesinden 200 metre yükseklikteki seyir tepesinden inşaat halindeki güç ünitelerini görme fırsatını da yakaladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen geziler, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli yürütülüyor. Akkuyu NGS sahası ziyareti ve nükleer enerji hakkında verilen temel bilgilerle, eğitim sürecinin çeşitlendirilmesi ve öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin artırılması hedefleniyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

“Akkuyu NGS uzun vadeli bir projedir. Santral, bölgeye en az 60 yıl boyunca güvenilir ve çevre dostu elektrik sağlayacak. Şimdiden, bugün sıralarda oturan ama çok yakında mesleklerini seçecek çocukların geleceğini düşünüyoruz. Çocuklar için Akkuyu NGS sahasına düzenlenen geziler, şirketimizin güzel bir geleneği haline geldi ve inşaat bölgesindeki büyük ölçekli kariyer rehberliği projesinin bir parçasını oluşturuyor.Öğrencileri ağırlamaktan, onların parlayan gözlerini ve gülümsemelerini görmekten, tüm sorularını yanıtlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Çocuklara yönelik düzenlenen saha turlarının bu yılki ayağı 22 Kasım'da sona erecek. Turlar, gelecek yıl da devam edecek.

Hibya Haber Ajansı