Öztrak, adaletin devletin direği olduğunu belirterek,   “Adaletin olmadığı yerde güven olmaz, yatırım olmaz. Yatırımın olmadığı yerde iş de olmaz, aş da olmaz. Adalet halkın ekmeğidir.” dedi.

Açıklanan eylül ayı işsizlik rakamlarına göre işsizlik oranının geçen aya göre yüzde 0,1 oranında düştüğüne değinen Öztrak, şunları kaydetti:

“İşsizlik oranı düşerken çalışanların sayısı da 59 bin kişi azalmış. İşsizlik oranındaki düşüşün temel sebebi iş arayanların sayısındaki 105 bin kişilik azalış. TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla resmi işsiz sayısı 3 milyon 168 bin, gerçek işsiz sayısı bunun 2,5 katından da fazla: 8 milyon 273 bin. Bizdeki işsiz sayısı, dünya üzerindeki 95 ülkenin nüfusunun üzerinde.”

Öztrak, “Ucube bir rejimle tüm yetkileri tek kişide toplamanın, adaletin köküne kibrit suyu dökmenin, anayasal düzene yargı eliyle darbe girişiminde bulunmanın, yargının milli iradenin tecelligahı TBMM’ye kafa tutmasının, devletin yönetilememesinin bir maliyeti var.  O maliyet her zaman olduğu gibi işsizlik olarak, yoksulluk olarak, hayat pahalılığı olarak milletimize kesiliyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı