Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Philadelphia Orkestrası Başkanı ve CEO'su Matías Tarnopolsky'nin mektubuna yanıt verdi.

Xi, 1973 yılında ilk kez Çin’i ziyaret eden Philadelphia Orkestrası'nın bu ay 13. Çin ziyaretini gerçekleştirmesinden ve Çin ile iş birliği içinde bir dizi etkinlik düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 50 yıl önce orkestranın Çin-ABD kültürel alışverişinde öncü bir rol oynadığını ve Çin-ABD ilişkilerinin normalleşmesinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Xi, orkestranın 50 yıl boyunca Çin ile ABD arasında bir “kültür elçisi” olarak hareket ettiğini ve ilişkilerin gelişimine olumlu katkıda bulunduğunu belirtti.

Xi Jinping, Philadelphia Orkestrası ile Çin ve ABD de dahil olmak üzere dünyanın her yerinden sanatçıların medeniyet eşitliğine, karşılıklı öğrenmeye, diyaloğa ve hoşgörüye bağlı kalmaları, iletişim ve iş birliğini yoğunlaştırmalarını arzuladığını söyledi. Xi ayrıca, Philadelphia Orkestrası'nın Çin-ABD beşeri-kültürel alışverişine yeni bir sayfa açma umduğunu kaydetti.

Philadelphia Orkestrası, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra Çin'i ziyaret eden ilk Amerikan orkestrasıdır. Orkestra Başkanı Matías Tarnopolsky, kısa süre önce Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'e gönderdiği mektupta orkestranın Çin’le yaptığı temasları hatırlattı, 1973 yılındaki ilk Çin ziyaretinin anısına bu kasım ayında Çin'de düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi, müzikle iki halk ve iki kültür arasında köprü kurmaya devam etme arzusunu dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı