Balıklıgöl Yerleşkesinde Filistin'e ve Hamas'a destek amaçlı düzenlenen dua, basın açıklaması ve yürüyüşte Filistin'deki katliama dikkat çekildi

Basın Açıklamasını TÜGVA Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrezak Aslanlı okudu. Aslanlı " Siyonist İsrail Filistin'de 35 günde binlerce insanı vahşice katletti ve katletmeye devam ediyor. İnsan hakları gözetilmeksizin çocuk, kadın, yaşlı, genç ayrımı yapılmadan alenen soykırıma uğrayan Filistin halkının çığlıklarına ne yazık ki tüm dünya kulak tıkıyor. Medeniyet timsali olarak bilinen batı, tüm bu katliamları kinamaktan öteye geçemiyor. Bomba ve silah seslerinin çocuk ve kadın feryatları ile karıştığı topraklarda planlı bir soykırım yürüterek huzur içerisine yaşayabileceğin sanmakta olan sözde terör devleti israil Allah'ın izniyle kirli planlarına erişemeden yok olup gidecektir" diye konuştu.

İTTAHAD-UL ULEMA üyesi Molla Sinan Ünel'de programda Gazze'deki Müslümanlar için bir dua etti.

Basın açıklaması ve okunan duadan sonra Şanlıurfalı yüzlerce erkek ve kadın Balıklıgöl'den Kara Meydanı Camii'ne kadar yürüyerek Gazze halkına destek verdi. En son okunan Kuran-ı Kerim ile beraber etkinlik son buldu.

Etkinliğe HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, İlçe Başkanları ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Hibya Haber Ajansı