Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi ve kripto borsası OKX, bugün Copy Trade aracına Spot Copy Trade işlevini ekleyerek ürünü daha da geliştirdiğini açıkladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların en iyi performans gösteren “lider traderların” stratejilerini kopyalamalarına ve bu stratejileri, yakın gelecekte eklenecek ek işlem çiftleriyle birlikte 120’ün üzerinde Spot çifti için gerçek zamanlı ve otomatik olarak gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. OKX, Spot piyasada Copy Trade özelliği sunan az sayıdaki borsadan biri.

OKX’in Copy Trade aracı daha önce sadece Sürekli Swap piyasasında kullanılabiliyordu. Spot Copy Trade özelliğinin eklenmesiyle OKX kullanıcıları artık hem Spot hem de Sürekli Swap piyasalarında bu araca erişerek daha fazla al-sat fırsatından yararlanabiliyorlar. Bu sayede çok daha geniş kapsamlı işlem stratejilerini keşfetmekle kalmayıp, portföylerini de çeşitlendirebiliyorlar. Bu yeni özellikle birlikte OKX, sağladığı derin likidite ve istikrardan faydalanmak isteyen ancak yalnızca Spot Copy Trade işlemlerine odaklanmayı tercih eden kullanıcılarına da oldukça cazip bir seçenek sunmuş oldu.

Üstelik bu yeni işlev sayesinde artık hem Sürekli Swap hem de Spot piyasalarında lider trader işlemi yapabilen “lider traderlar”, Spot ve Sürekli Swap işlemlerini kopyalayan kullanıcıların elde ettikleri kazançlardan yüzde 13’e varan oranda kar payı da elde edebiliyorlar. Dahası “lider traderlar” her bir piyasada bin 500’e kadar copy trader tarafından takip edilebiliyorlar. Böylece “lider traderlar” birden fazla piyasada işlem yaparak kazançlarını artırma ve işlem stratejilerini daha da çeşitlendirme fırsatından yararlanabiliyorlar.

OKX’in Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Yöneticisi Lennix Lai yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kullanıcıların en iyi performans gösteren traderların stratejilerini otomatik olarak uygulamalarına olanak tanıyan OKX Spot Copy Trade özelliğinin kullanıma sunulduğunu duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Spot Copy Trading’in lansmanı, otomatikleştirilmiş al-sat alanında lider olma konusundaki kararlılığımızı ve kendimizi sürekli olarak yenilikler gerçekleştirmeye ve kullanıcılarımıza mükemmel bir al-sat deneyimi sunmaya adadığımızı gösteriyor.”

OKX’in Copy Trade ürünü, onu piyasadaki diğer Copy Trade platformlarından ayıran birçok benzersiz özelliğe sahip. Örneğin Spot ve Sürekli Swap piyasalarında hem “tek yönlü” hem de “hedge” pozisyon modları sunması bakımından türünün tek örneği. Bu, öncelikle traderlara al-sat yaklaşımlarında çok daha fazla esneklik sunulduğunu gösteriyor zira bu modlar, traderların isterlerse yalnızca tek yönlü pozisyonlar tutabildikleri isterlerse de aynı anda hem uzun hem de kısa pozisyonlar açabildikleri anlamına geliyor.

OKX Copy Trade ayrıca “lider traderların” Spot ve Sürekli Swap sözleşmeleri ile gerçekleştirdikleri işlemlerini, yalnızca davet ettikleri kullanıcılarla paylaşmalarını mümkün kılan piyasadaki ender araçlardan biri. Bu özellik hem “lider tradera” hem de onların işlemlerini kopyalayan kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş bir işlem deneyimi sunuyor. Buna ek olarak OKX’in 8 binden fazla deneyimli “lider traderdan” oluşan geniş ağı sayesinde, kullanıcılar çok çeşitli işlem stratejileri arasından seçim yapabiliyorlar. 

Spot Copy Trading’in lansmanından önce OKX, bu ürün için “En İyi Lider Traderları” belirlemek adına birçok al-sat yarışması düzenledi. OKX’in en iyi performans gösteren “lider traderları” tespit etme çabaları, borsanın 17 Temmuz 2023 tarihinde kullanıcıları Türkiye Lider Trader Şampiyonası’na katılmaya davet etmesiyle başladı. Bu şampiyona kapsamında, yeni copy 

traderların varlıklarını artırmalarına en yüksek katkıyı sağlayan, K&Z yüzdesi artışı ve kazanma oranı gibi kriterlere göre 15 şampiyon seçilmek üzere bir dizi yarışma düzenlendi.

Spot Copy Trading’in kullanıma sunulması, OKX’in otomatikleştirilmiş al-sat alanına yenilikler getirme taahhüdüne olan bağlılığını da ortaya koyuyor. OKX Copy Trade ürününü 2023 yılının ocak ayında, 108 vadeli işlem sözleşmesi için kullanıma sunmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise sinyal sağlayıcılar ve traderlar arasında köprü kuran, teknik analize dayalı otomatikleştirilmiş stratejiler veya kripto paralar için alış veya satış işlemi yapılıp yapılmayacağını gösterebilen “sinyaller” sunan bir pazar yeri ve sinyal botu olan Sinyal İşlemleri’nin lansmanını duyurmuştu.

Hibya Haber Ajansı