Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararlarına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde ders veren eğitim görevlilerinin haftalık ücretli ders saatleri 39’dan 36’ya indirildi. Ayrıca, bu görevlilere fiilen çalıştıkları her 4 saat ders için saat dahil hizmetlere destek görevi karşılığında ek ders ücreti ödenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde ders veren eğitim görevlilerinin ek ders ücretlerine ilişkin esaslar, Cumhurbaşkanı Kararı ile değiştirildi. Buna göre, bu görevlilere fiilen çalıştıkları her 2 saat ders için saat dahil hizmetlere destek görevi karşılığında 1 saat daha ek ders ücreti ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan düzenlemeye göre bazı alanlarda görevlendirilen eğitim görevlilerine fiilen çalıştıkları her 2 saat ders için saat dahil hizmetlere destek görevi karşılığında 1 saat daha ek ders ücreti ödenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ek ders saatleri güncellendi. Buna göre, bu görevlilere fiilen çalıştıkları her 2 saat ders için saat dahil hizmetlere destek görevi karşılığında 1 saat daha ek ders ücreti ödenecek.

 

 

Hibya Haber Ajansı