Beylikdüzü Belediyesi’nin, Marmara Mahallesi’nde 47 saatlik rekor bir sürede tamamladığı 5 dönümlük “9 Eylül 100.Yıl Parkı” düzenlenen törenle ilçeye kazandırıldı.

Noter huzurunda tasdiklenen ve 47 saatte tamamlanması yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan park ile bin 345 metrekarelik yürüyüş yolu, 270 metrekarelik basket sahası, 435 metrekarelik çocuk oyun alanı ve fitness alanı bölge halkının kullanımına sunulmuş oldu. Açılışın ardından parkı çocuklarla birlikte gezen Başkan Çalık ve Çelik parkta bulunan sahada çocuklarla basketbol oynadı.

“Hep birlikte durmaksızın çalışacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel gönderdiği mesajda, “Çağdaş, demokratik ve laik Türkiye’nin temellerini atan, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, ilk ve ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıldönümünde düzenlediğiniz bu etkinliğin Atatürk’ün her birimize yol gösteren 57 yıllık yaşamını bir kez daha hatırlamaya, hatırlatmaya ve anlamaya vesile olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılında Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için hep birlikte durmaksızın çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“Beylikdüzülü komşularımız bugünü ve bu parkı asla unutmayacak”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise “Ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümünde hem ülkemizin hem de partimizin kurucusu olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu topraklarda umutla ve inançla demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Beylikdüzü’nde çok ciddi bir sosyal demokrat belediyecilik uygulaması gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

“Böyle güzel bir parkı, bu kadar kısa sürede ilçemize kazandırmak gerçekten büyük bir başarıdır”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise gönderdiği mesajda, “Beylikdüzü’nün bizler için anlamı çok büyük. 9 Eylül 100.Yıl Parkı’nın yapımını 47 saat gibi rekor bir sürede tamamladıkları için Sayın Başkanı ve emek veren herkesi yürekten kutluyorum. Böyle güzel bir parkı, bu kadar kısa sürede ilçemize kazandırmak gerçekten büyük bir başarıdır. 9 Eylül 100. Yıl Parkı'nın Beylikdüzü’ne hayırlı olmasını, her yaştan hemşerilerimizin bu güzel yeşil alanda keyifle vakit geçirmesini diliyorum” dedi.

“O bir çift mavi gözü kapatmaya çalışanlara inat, bizler O’nu yaşatacağız”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açılışta yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; cesaretin, kararlılığın, inancın, mücadele azminin ve umudun sembolüdür. O bir çift mavi gözü kapatmaya çalışanlara inat, bizler onu yaşatacağız. Elbette hüzünlüyüz ve özlem doluyuz. Ama Atatürk’ün dediği gibi ‘Büyük ölülere matem gerekmez. Fikirlerine bağlılık gerekir.’ Atamızın da dediği gibi bugün matem günü değildir. Onu anmak, onun anısına kalıcı eserler bırakmaktır. Ne mutlu ki bize Ata’mızı bugün, bu güzel hizmet ile anıyoruz.” dedi.