İSTANBUL (AA) - Karsan Otonom e-ATAK, Busworld Digital Awards'ta "Digitally Enhanced Driving" kategorisinde gelişmiş otonom sürüş yeteneğiyle ödüle aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karsan, geliştirdiği ürünleriyle dünyanın takdirini toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda Karsan, Busworld Fuarı'nda segmentinde "ilkleri başaran" modeli Otonom e-ATAK ile ödüllendirildi.

Busworld Digital Awards'ta Digitally Enhanced Driving (Dijital olarak geliştirilmiş sürüş) kategorisinde en beğenilen model olan Otonom e-ATAK için ödül, Karsan'ın konuşmacı olarak yer aldığı Digital Mobility Solutions Conference'da takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, Amerika ve Avrupa'da ilkleri gerçekleştiren Otonom e-ATAK'ın ödüllerine devam ettiğini belirterek, "Çok güvendiğimiz aracımızın her geçen gün yeni başarılara ulaşması ve bunun sonucunda dünya çapında ödüllere layık görülmesi tüm Karsan ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor." yorumunu yaptı.

Baş, Amerika ve Avrupa'nın seri üretim ilk Seviye 4 otonom otobüsünün Otonom e-ATAK olduğunu hatırlattı.

Otonom araç yazılım iş ortakları ADASTEC ile geliştirdikleri araçları, 2022'den bu yana Amerika ve Avrupa'da kullanıldığını vurgulayan Baş, şunları kaydetti:

"Tüm güvenlik önlemleri ile toplu taşımaya uygun bir araç olarak hizmet veren Otonom e-ATAK, bizleri rakiplerimizin önünde konumlandırıyor. Aracımız, ABD’de Michigan State University (Michigan Eyalet Üniversitesi) içerisinde 5 kilometrelik bir rotada gerçek trafik koşullarında yolcu taşıdı. Avrupa’da Stavanger şehrinde ise Otonom e-ATAK, bir buçuk yıldır sıradan bir rotada biletli yolcu taşıma hizmeti veriyor.

Ayrıca Fransa Chateauroux, Romanya Bükreş, Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Otonom e-ATAK projelerimizi hayata geçirdik. Bütün bunlar alt alta eklendiğinde bugüne kadar Otonom e-ATAK aracımızla 20 bin yolcu taşıyarak, 50 bin kilometrelik otonom sürüş deneyimine ulaştık. Dünyanın farklı noktalarında çok farklı iklimlerde aracımızı deneyimleme ve geliştirme fırsatımız oldu. Özellikle Michigan’da, kar yağışlı ve -25 derecelik soğukta, insanların dışarı araç çıkmakta zorlandığı havada dahi, Otonom e-ATAK aracımızla güvenle yolcu taşıdık."