Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Abdülhamid Han İmam Hatip Ortaokulu, 7-10 Kasım tarihleri arasında NASA Sally Ride EarthKAM Projesi'ne ev sahipliği yaptı. 

 

Proje kapsamında, uzay bilimlerine, ülkeler coğrafyası ve uydu mekanizmalarının çalışma prensiplerine ilgi duyan 20 öğrenci, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan yüksek çözünürlüklü kameraları kullanarak Dünya'nın meteoroloji olaylarını gözlemledi ve fotoğraflarını çekti.

 

Projeye destek veren okul müdürü Ahmet Yılmaz ve projenin koordinatörü senem çabuk projenin amacının öğrencileri uzay bilimleri ve astronomiye ilgi duymaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

 

Çabuk, "Öğrencilerimiz, ISS'teki kameralarla Dünya'nın farklı yerlerini yakından görme ve fotoğraflarını çekme fırsatı buldular. Bu deneyim, onların uzay bilimlerine olan ilgilerini daha da artıracağına inanıyoruz" dedi.

 

Projeye katılan öğrenciler de projeden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, "Dünya'yı uzaydan görmek çok heyecan vericiydi. Fotoğraflarımızı NASA'ya göndereceğimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandılar.

 

Projeye katılan her öğrenci, NASA'dan projeye katıldığına dair belge alacak.

 

Projeyle ilgili detaylar:

 

- Proje, NASA tarafından 1998 yılında başlatıldı.

 

- Projeye, dünyanın her yerinden öğrenciler katılabiliyor.

 

- Proje kapsamında, öğrenciler ISS'teki kameraları kullanarak Dünya'nın farklı yerlerini gözlemleyebiliyor ve fotoğraflarını çekebiliyor.

 

- Projeye katılan her öğrenci, NASA'dan projeye katıldığına dair belge alıyor.