TÖHOB’un düzenlediği esnaf toplantısına katılarak yeni elektronik ücret toplama sisteminin müjdesini veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Dara düşen kim varsa yanında olmak işte asıl belediyeciliktir. Yanında olmak en büyük projedir. Sonuna kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz. Gücümüz yettiğince sorunlarınıza vâkıf olmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Ankara Milletvekili Adnan Beker, TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara ve çok sayıda esnaf katıldı.

 “Esnafa sizin hâliniz nedir diye sorulmadı”

Toplantıda yaptığı konuşmaya pandemi dönemini ve esnafa verdikleri destekleri hatırlatarak başlayan Başkan Mansur Yavaş, “2019 yılında seçimden önce ‘Projen ne?’ diyorlardı. O zaman hep şunu söylemiştim; ‘Benim en büyük projem Ankara halkını zengin etmek, mağdura sahip çıkmak bundan daha büyük proje yok.’ Belediyecilik bu demektir. ‘Önceliğimiz ekonomik şartlar karşısında ezilen insanlara sahip çıkmak, önemli bir projemizi gerekirse erteleriz ama esnafımıza, vatandaşımıza, darda olan insanlarımıza her zaman arka çıkacağız’ demiştim” ifadelerini kullandı.

Ekonomik sıkıntılar devam ederken pandeminin başladığını belirten Yavaş, “Öyle bir afet ki iş yerleri kapatıldı, insanlar evlerine gönderildi. Okullar kapatıldı, öğrenciler evlerine gönderildi. Çocukların okullarından kopmamalarını sağladık. Çalışanlara yardım yapılmadı. Müzisyenler vardı. Bunlara ‘Halin necedir?’ diye sorulmadı. Berberlere, nakliye esnafına ‘Sizin haliniz nedir?’ diye sorulmadı. Maskeleri terzilere diktirerek, terzilerin ayakta kalmasını sağladık. Halk otobüsleri problemleri başladı ve Türkiye’de ilk defa bu destekleri vermeye başladık. Pandemi döneminde bilerek uzanamadığımız hiçbir Allah’ın kulu yok. İşte belediyecilik budur. Dar gelirli insanların o evde tencere nasıl kaynıyor, bu insanlar ne yer, ne yedirir çoluğuna çocuğuna… İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli olarak yanlarında kaldık. Bunu yaparken de bir Allah’ın kulunu ayırmadık” dedi.

Yeni elektronik ücret toplama sisteminin de müjdesini verdi

Mansur Yavaş toplantıda, Başkentte otobüslerde kullanılacak yeni ücret toplama sisteminin (Asis Validatör Sistemi) yakın zamanda uygulamaya gireceği müjdesini de verdi. Yeni sistemin bir örneğini programda canlı olarak da tanıtıldı. Uygulamaya geçirilecek yeni sistem sayesinde şoförün önünde ekran olacak ve kart sahipleri sisteme kartlarını okuttuklarında fotoğrafları görünecek.

Hibya Haber Ajansı