USD/TRY: Cuma günü pozitif tarafta kapatan ABD borsaları haftaya hafif satıcılı bir görüntüyle başlıyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'nin kredi notu görünümünü bilinen gerekçelerle düşürdüğü (negatife) için etki sınırlı. Dolar Endeksi bu sabah 105,8 seviyesindeyken 10 yıllık tahvil faizleri %4,65 seviyelerinde. Piyasalar ise yarınki ABD enflasyonu ve çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen Biden- Xi Jinping görüşmesine odaklanacak gibi duruyor. Ayrıca perşembe günü ÜFE verisi de takip edilecektir. Yurt içinde ise risk primimiz 400 seviyesinin altındaki hareketine devam ediyor. Veri takviminde cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti ise haftanın öne çıkan gelişmesi. Aynı gün TCMB kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıklayacak. Fiyatlamalar tarafında ise kurda önemli bir değişiklik yok. Dolar/TL'de kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 28,56 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.

 

EUR/USD: Geçen hafta Powell'ın açıklamaları ardından ABD tahvillerinde yaşanan satış dalgasının etkisiyle risk iştahı gerilemişti. Bu hafta ise açıklanacak olan ABD TÜFE verisinin piyasalarda tedirginliği hissediliyor. Buna ek olarak ABD hükümetinin bir kez daha kapanma riskiyle karşı karşıya olması da endişeleri arttırabilir. Parite sakin hareket ederken 1,0640 desteğinin kırılması durumunda aylık ortalamanın bulunduğu 1,0622 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Diğer taraftan olası yükselişlerde 1,0730 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ek olarak bugün Fed ve ECB yetkililerinin konuşmaları izlenebilir.

 

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta 1.933 - 1.993 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden Ons Altın, haftayı 1.938 seviyesinde tamamladı. Orta Doğu'daki gelişmelerin geniş çaplı bir savaş yerine uzun sürebilecek bir çatışmaya dönüşme ihtimalinin ağırlık kazanması, gerilimlerin katalizör etkisi yaptığı birçok emtiada olduğu gibi Ons Altın üzerinde de geri çekilmeye sebep oldu. Bu sebeple arka arkaya ikinci hafta da düşüş gösteren değerli madende temel anlamda bir toparlanmanın ortaya çıkması için başka sebeplere ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1.930 seviyesinin kaybı halinde yükseliş trendinin sona erdiği söylenebilir. Bu seviye altında satışlar sertleşebilir. Yükseliş halinde ise 1.950 aşılması gerek ilk direnç seviyesi.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı