Çocuklar peyniri severek sağlıkla büyüsün diye D vitaminiyle zenginleştirilmiş; kalsiyum, protein ve fosfor gibi birçok yönden güçlü peynirler üreten Muratbey, ebeveynlerden tam not alıyor. Özellikle Topi peynir, iştahsız çocukları zararlı atıştırmalıklardan korumada ailelere büyük kolaylık sağlıyor.

Gelecek sağlıklı nesiller için çalışan Muratbey’in en sevilen ürünlerinden Topi; beyaz peynir, kaşar peynir gibi klasik peynirleri tercih etmeyen çocuklar için lezzetli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Topi peynir, özellikle iştahsız çocukları zararlı atıştırmalıklardan korumada ailelere büyük kolaylık sağlıyor. Yemek seçen, her şeyi yiyemeyen, öğünleri zorlaştıran çocukları bile istekli hale getirebilecek sevimli tabakları Muratbey’in ebeveynlerden tam not alan Topi Peyniri ile hazırlayabilirsiniz. Çocuklar için farklı, eğlenceli ve bir o kadar da lezzetli tariflerle, tabaklarını renklendirip, öğünlerini birer kalsiyum deposuna dönüştürebilirsiniz.

İştahsız çocukların en çok ihtiyacı olan eğlenceli yemek ortamları

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Garipağaoğlu, çocukların bir yandan büyüme-gelişmelerini sağlamaları, diğer yandan sağlıklarını koruyabilmeleri için yaşlarına uygun yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmelerinin önemli olduğunu belirtti.  İştahsız çocuğun beslenmesinde kolay yenen, besin değeri yüksek olan, küçük miktarlarda, ilgisini çekecek şekilde hazırlanmış besinler tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Yemeklerin aile ile birlikte yenmesi önemlidir.  Çocuklar, gördüklerini taklit ederek öğrenirler. Bu nedenle anne-baba ve çocuğun bakımından sorumlu diğer kişilerin olumlu yeme davranışı içinde olmaları gerekir. Çocuklara farklı renk, kıvam ve çeşitte besinler verilmelidir. İşte Muratbey’in sevimli, lezzetli Topi peyniri, tüm çocukların özellikle de iştahsız çocukların kolayca yiyebildikleri bir peynir türüdür. Topi peynir, hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir. İştahsız çocukların en çok ihtiyacı olan eğlenceli yemek ortamları, Topi peynir ile kolayca sağlanabilir” dedi.

Yemek porsiyonlarının çocuğun gereksinimine göre ayarlanması gerekir

Prof. Dr. Garipağaoğlu, beslenme sorunu olan çocuklar için ebeveynlere şu önerilerde bulundu; “Çocuklar genellikle içmeyi, yemeğe tercih ederler ve kolayca doygunluk hissi duyarlar. Bu nedenle yemek öncesinde ve yemekler sırasında çocuklara sıvı verilmemesi gerekir. Verilen besin reddedildiyse, tamamen farklı bir besinin denenmesi, onun da reddedilmesi halinde bir sonraki öğüne kadar herhangi bir besinin verilmemesi gerekir. Çocuğu yemek konusunda zorlamanın doğru olmadığı, bunun sorunu kötüleştireceği, ancak reddedilen besinin bir süre sonra tekrar eğlenceli farklı bir sunumla denenmelidir.”

Muratbey lezzetleriyle hazırlanan birbirinden lezzetli ve eğlenceli tarifler için:

https://www.muratbey.com.tr/Tarifler

Muratbey sosyal medya hesaplarında leziz ve sağlıklı tarifler, iştah açıcı sunumlar ve sağlıklı beslenme önerileri paylaşılıyor:

https://www.instagram.com/muratbeypeynir/

https://www.youtube.com/muratbeypeynir/

https://www.facebook.com/MuratbeyPeynir

https://twitter.com/MuratbeyPeynir

Hibya Haber Ajansı