Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları toplantısında, ABD ve G7 ülkeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarına "insani bir ara vermesi" çağrısında bulunuldu. Ancak, bildiride "ateşkes" ve "barış görüşmeleri" gibi konulara değinilmedi.

Uzun süredir devam eden İsrail-Filistin çatışmaları, şimdiye kadar on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Kayıplar arasında yaklaşık bin 200 İsrailli de bulunuyor, bu da çoğunluğun Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler olduğunu gösteriyor. Çatışmalarda 4 bin çocuğun da hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail'in yoğun bombardımanları, birçok sivilin ölümüne yol açtı.

Bu süreçte Gazze'de büyük bir insani kriz yaşanıyor. Beyaz Saray'ın, ateşkes çağrısında bulunmaktan kaçınması ve gösterdiği kayıtsızlık, uluslararası toplumda endişe yaratıyor. Her geçen gün Gazze'de daha fazla sivil hayatını kaybederken, ABD'nin bu duruma göz yumması ve ateşkes konusunda daha fazla tereddüt etmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Hibya Haber Ajansı