Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 604 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri Konya'da çocukların bisikletle okula güvenli şekilde ulaşmalarını sağlamak için başlatılan “Güvenli Okul Yolları” projesinin öğrenciler için çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Projenin şehirde güvenli bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşmasına ve bisiklet kullanımını teşvik ederek, çevre dostu bir ulaşım şeklinin benimsenmesine katkı sağladığını belirten Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Projemiz, belirlenen okullarımızda başarılı şekilde sürdürülüyor. ‘Bisiklet Master Planı’ içerisinde yer alan Güvenli Okul Yolları eğitimlerimizle ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize güvenli bisiklet sürüşü hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz, bir yandan sağlıklı yaşamla iç içe olurken bir yandan da okul başta olmak üzere istedikleri yere güvenle ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Türkiye’ye örnek olan projeyi şehrimiz genelinde daha da yaygınlaştırarak uygulamaya devam edeceğiz.”

Öğrenciler, proje sayesinde daha bilinçli

Proje kapsamında son olarak Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulu, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ve Ahmet Haşhaş Ortaokulu’nda yapılan eğitimlerde, öğrenciler toplu olarak bisiklet sürüşüne katıldı. Zabıta birimlerinin eşlik ettiği sürüş esnasında öğrenciler kavşaklardan geçerken dikkat edilmesi gereken hususları bisiklet sürüşü esnasında öğrenmiş oldu. Eğitime katılan öğrencilere bisiklet kaskı ve reflektörlü yelek hediye edildi.

Hibya Haber Ajansı