Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan hatıra ormanındaki fidan dikim programına, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Er, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Emniyet Müdürü Arif Çankal, STK Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcileri ile deprem de yakınlarını kaybetmiş şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla yad ediyorum"

Malatya’daki deprem şehitlerinin anısına bin 246 fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, deprem şehitlerinin anısına oluşturulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’nda şehitlerin adının yaşatılacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

"6 Şubat'ta vuku bulan asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde bin 237 vatandaşımızı şehit verdik. Daha sonra 9 vatandaşımızın daha dışarıdan ilimize gelerek defnedilmesiyle bin 246 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. Ben deprem şehitlerimize ve ülkemizin milli birlik ve beraberliğini koruma noktasında bu vatan için kanını dökmüş bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla yad ediyorum."

Hibya Haber Ajansı