Bursa, marka tarım ürünlerinden biri olan zeytin hasadına Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği törenle başladı. Gemlik ilçesinde gerçekleşen zeytin hasadına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarıma yönelik desteklerin artarak devam edeceğini belirterek Zeytin Hali oluşumu çalışmalarının sürdüğü müjdesini verdi.

Bursa'nın kırsal kalkınmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kaliteli fide ve fidan dağıtımı ile ekipman desteklerini içeren çeşitli alanlarda çiftçilerin yanında yer alıyor. Zeytin hasadı, Gemlik ilçesi Katırlı Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programla başladı. Başkan Alinur Aktaş, tören öncesinde çiftçilerle bir araya gelerek tarıma olan desteğin artarak süreceğini vurguladı.

‘Tarımsal amaçlı tahmin ve erken uyarı meteoroloji istasyonu kurulumu projesi’ hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, Bursa’da Gemlik, Mudanya, Orhangazi ve İznik ilçelerinin tarımsal üretiminin çoğunluğunu zeytinin oluşturduğunu söyledi.

Bursa’daki zeytin üretiminde, kalite ve ürün artışını sağlamak, pazarlama koşullarını iyileştirmek ve üreticimize destek olmak amacıyla ‘Zeytin toplama örtüsü projesi’ni de hayata geçirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “Lisanslı depo ve zeytin hali oluşumuyla alakalı müthiş bir proje hazırlıyoruz. Proje yapıldığında bölgeye gerçek manada hizmet edecektir. Gemlik zeytinini tüm Türkiye’ye ve dünyaya anlatmalıyız. Şuan planlama çalışmalarını yapıyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı