İSTANBUL (AA) - vivo, profesyonel fotoğrafçılık yetenekleri ve güçlü performans sunmak üzere tasarladığı yeni akıllı telefon serisi X100 ve X100 Pro'yu tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, X100 serisi, vivo ve ZEISS ortaklığında geliştirilen görüntüleme sistemine önemli iyileştirmeler getiriyor. Her iki model de güçlü MediaTek Dimensity 9300, özelleştirilmiş görüntüleme çipi ve gelişmiş batarya kapasitesiyle geliyor.

Çok yönlü ZEISS APO Hareketli Telefoto Kamerası ve 1 inç boyutunda ZEISS ana kamerası bulunan vivo X100 Pro, sinema benzeri video kalitesi için 4K sinematik portre videoyu destekliyor.

vivo X100 Serisi, kullanıcıların zorlu uzun mesafeli ve yakın odaklı çekimler de dahil olmak üzere tüm senaryolarda son derece net fotoğraflar çekmelerine olanak veren donanım ve yazılımlarla destekleniyor.

X100 Pro, 1 inç 50MP ZEISS ana kamerası, 50MP ZEISS APO hareketli telefoto kamerası ve 50MP Süper geniş açılı kamerasıyla dikkat çekiyor. X100 modelinde 50MP VCS gerçek renkli ana kamera, 64MP ZEISS telefoto kamera ve 50MP süper geniş açılı kamera bulunuyor.

Telefoto donanımı ve yükseltilmiş vivo Origin Görüntüleme Motoru tarafından desteklenen X100 serisi gün batımı ve gün doğumu fotoğrafçılığında sektör lideri yetenekler için de optimize edildi. Görüntü kalitesine, renk tonuna ve bilgi işlem süreçlerine getirilen iyileştirmeler sayesinde belirli güneş senaryoları belirlenebiliyor ve sahneyi doğru bir şekilde yakalayarak birbirinden etkileyici gün batımı veya gün doğumu fotoğraflar çekilebiliyor.

- Gelişmiş portre ve gece fotoğrafı imkanı

Portre ve gece çekim yeteneklerinde yükseltmeler yapılan X100 serisi, kullanıcılara hareket halindeyken profesyonel kalitede görüntüler ve videolar çekme, oluşturma ve düzenleme imkanı sunuyor.

Akıllı telefonlarında zahmetsiz şekilde yaratıcı içerik çekmek ve düzenlemek isteyen kullanıcılar için 4K sinematik portre videosu özelliği bulunan X100 serisi, bu özellik sayesinde odak otomatik olarak kayıyor ve çekim sırasında nesneyi takip ederek daha sinematik bir his yaratıyor.

Akıllı telefonlarda profesyonel seviyede fotoğrafçılığı mümkün kılma arayışını sürdüren vivo, X100 ve X100 Pro ile portrelere yepyeni bir bakış açısı getiriyor. X100 serisi, seyahat fotoğrafları ve sanatsal fotoğraflar çekmek veya evde neşeli anları yakalamak için profesyonel portreler çekmelerine olanak tanıyor. Yeni modeller, ZEISS B-Speed Style Bokeh özelliği ile geliyor.

- Sorunsuz oyun deneyimi sunuyor

X100 ve X100 Pro, vivo özelleştirilmiş görüntüleme çipi ve 8 çekirdekli MediaTek Dimensity 9300 CPU'yu içeren "çift amiral gemisi işlemci" ile kullanıcının karşısına çıkıyor.

X100'de vivo V2 işlemci, X100 Pro da en yeni vivo V3 işlemci kullanıldı. vivo'nun özelleştirilmiş görüntüleme çipleriyle desteklenen X100 ve X100 Pro, sorunsuz oyun deneyimi için oyun çerçevesi enterpolasyonu sunarken, X100 Pro, süper oyun çözünürlüğü ile bu alanda bir adım daha ileri gidiyor.

Yeni modeller, üç önemli teknoloji aracılığıyla büyük kapasiteli bataryayı hızlı şarjla başarılı bir şekilde dengeliyor ve önceki nesillere kıyasla genel enerji yoğunluğunda yüzde 8,3'lük bir artışa ulaşıyor.

X100 serisi kullanıcı deneyimini daha sorunsuz performans, daha fazla kişiselleştirme ve daha gelişmiş güvenlikle daha da geliştiren en yeni Funtouch OS 14 üzerinde çalışıyor. Yeni işletim sistemi, arka plan işlemlerini optimize eden RAM tasarrufu, zahmetsiz çoklu görev için mini pencere ve daha yumuşak görsel geçişler için hareket bulanıklığı gibi çeşitli özellikler sunuyor.​​​​​​​