İSTANBUL (AA) - AstraZeneca Türkiye, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında toplum düzeyinde diyabet hastalığına dikkati çekmek ve hastalık farkındalığını artırmak amacıyla "Diyabete Karşı Sağlıkta İnecek Var!" kampanyasını hazırladı.

AstraZeneca Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde yaklaşık 537 milyon yetişkin, diyabet hastalığı ile başa çıkmak zorunda kalıyor. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında diyabet sıklığının en yüksek olduğu ülke konumunda bulunuyor. Türkiye'de 7 milyonun üzerinde diyabet hastası yaşıyor. Kontrolsüz diyabet, kan şekerinin yükselmesine yol açarak zamanla kalp-damar sistemi, göz, böbrek, sinir sistemi gibi vücudun bütün sistemlerini etkileyen komplikasyonların gelişmesine neden olabiliyor. Bu nedenle bu hastalığın erken teşhis ve tedavisi hayati önem taşıyor.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü de her yıl diyabet farkındalığını artırmak için önemli fırsat sunuyor. AstraZeneca Türkiye bu önemli gün çerçevesinde toplum düzeyinde diyabet hastalığına dikkati çekmek ve hastalık farkındalığını artırmak amacıyla "Diyabete Karşı Sağlıkta İnecek Var!" kampanyasını hazırladı. Kampanyanın geniş kitlelere ulaşması için hazırlanan video bir hafta boyunca İstanbul'daki metro ve metrobüslerde yayınlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Serkan Barış, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü özelinde başlattıkları farkındalık projesi ile ilgili, "AstraZeneca Türkiye olarak tip 2 diyabeti olan hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarını gidermek ve yaşam kalitelerini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda küresel çapta çok disiplinli yaklaşımımızla diyabet tedavisini bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu bütüncül yaklaşımımız çerçevesinde hazırladığımız kampanya ile metro ve metrobüs yolcularına, '14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nü bir başlangıç olarak kabul et, bundan sonra toplu ulaşımda gideceğin noktadan bir durak önce in, yürüyerek diyabete karşı harekete geç!' mesajını iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tip 2 diyabeti olan kişilerin düzenli hareket etmeleri durumunda yaşam kalitelerinin artar, kan şekeri seviyelerinin düşeceğini, genel vücut işlevleri ve depresyon durumları da olumlu yönde etkilennheceğini belirten Barış, "Bu kampanyada yürümeye dikkat çekmemizin nedeni ise yürüyüşe çıkmanın ve günlük hayatta hareketi artırmanın kan şekerini düşürme üzerindeki etkilerine dikkat çekmek ve düzenli hareket etmenin, tip 2 diyabet tedavisine destek olduğunu vurgulamak." bilgisini verdi.