Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan 9 katlı bina, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürüldü. 

Şanlıurfa Valiliği, Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip bina,  Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığına devredildi. Hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmalarının ardından iç tefrişatı Haliliye Belediyesi tarafından hızla tamamlanan Haliliye Semt Polikliniği; 50 ünit ve 5 yatak kapasiteli Diş Poliklinikleri, 2 adet Dahiliye Servisi, 2 adet 7/24 Çocuk Acil Polikliniği ve Çocuk Acil Servisiyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bölge halkının talebi olan hastane projesini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Mehmet Canpolat, yaptığı açıklama ile “Söz vermiştik, buraya en kısa sürede sağlık hizmetiyle ilgili bir binayı kazandıracağız demiştik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Mehmet Canpolat, şu ifadelere yer verdi: 

“Haliliye ilçemiz, Devteyşti Mahallemizin 60 bin nüfusu var. Hemen yanı Ahmet Yesevi Mahallesi 40 bin civarında, Yavuz Selim Mahallemiz hakeza 20 bin, Süleymaniye Mahallemiz 20 bin. Oraya baktığımız zaman 100 binin üzerinde yaşayan bir vatandaş kitlemiz var. Vatandaşlarımız, en yakın hastanemize ulaşım olarak zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını, zaman problemi yaşadıklarını ifade ediyorlardı. Burada bir sağlık kuruluşu talepleri vardı. Bizler de neyi, nasıl dönüştürebiliriz ile ilgili olarak biraz kafa yorduk ve bizim oradaki 9 katlı, yaklaşık 10 bin metrekarenin üzerindeki kapalı alana sahip bir binamızı bir sağlık kuruluşuna çevirebileceğimizi düşündük. Bunlarla ilgili olarak Sağlık Bakanlığıyla görüştük, devirlerimizi gerçekleştirdik. İçyapının da yine sağlığa yönelik dönüştürülmesiyle ilgili Haliliye Belediyesi olarak elimizi taşın altına attık. Çok şükür, hamdolsun vatandaşlarımızın istediği bizler için birer projedir mantığıyla burada hastanemizi şu anda açmak bulunmaktayız”

Hibya Haber Ajansı