Muratbey 6-9 Kasım tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi’ne sponsorluk desteği verdi. Gelecek nesiller için çalışırken bilimsel çalışmalara katkı sağlamaya devam eden Muratbey, D vitamini zengini inovatif ürünleriyle kongre alanında yer aldı.

Muratbey, D vitaminiyle zenginleştirilmiş peynirleriyle halk sağlığına katkı sağlama hedefi doğrultusunda bilimsel çalışmalara destek olmaya devam ediyor. 6-9 Kasım tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi’ne kurumsal düzeyde katılan Muratbey, kongre alanındaki standında D vitamini ile zenginleştirilmiş inovatif ürünlerini katılımcılara tanıttı. Kongre Başkanlığını Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in yaptığı, Ankara Lokman Hekim Üniversitesi ev sahipliğindeki kongrede; alanında uzman Türk ve yabancı akademisyenler çalışma ve bildirilerini sundu. 

Yediden yetmişe sağlıklı yaşamı önemseyen herkes için Muratbey

Piyasaya çıktığı ilk günden bu yana yediden yetmişe tüm Türkiye’de büyük beğeniyle tercih edilen Muratbey Plus peynirleri, sağlıklı yaşamı önemseyen herkesin ilgisini çekiyor. Muratbey’in D vitamini deposu “Plus-Burgu”, “Plus-Taze Peynir”, “Plus-Taze Kaşar”, “Kaymaklı Plus” ve Misto peynirleri; bağışıklığı artırmaya ve günlük D vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor. 100 gramında 5 mcg D vitamini bulunan Muratbey Plus ürünlerinin 100 gramı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberine (TÜBER) göre 2 yaş üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini gereksiniminin yüzde 33'ünü tek başına karşılıyor.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak D vitamini ile zenginleştirilmiş “Plus” serisini hazırlayan Muratbey, tüm dünyayla birlikte ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biri olarak işaret edilen ‘D vitamini eksikliğine’ karşı büyük bir adım atmıştı. “Plus Kaymaklı” ile bir kez daha D vitamini yönünden zengin bir ürün geliştiren Muratbey, bağışıklığa destek olmaya devam ediyor.

Kaymaklı Plus’a, Feed the Future Ödül Töreni’nde birincilik ödülü

Muratbey’in, bağışıklığı güçlendirmeye yönelik ürettiği peynirleriyle halk sağlığını korumak adına sektördeki öncü kimliğini ödüllerle pekiştirdiğini belirten Muratbey Gıda İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, “Geçtiğimiz günlerde D vitamini ile zenginleştirilmiş Plus ürünlerimiz ve Misto peynirle yer aldığımız II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi’nde en yeni inovatif ürünümüz, D Plus ailesinin en genç üyesi olan Kaymaklı Peynirimiz ile Feed the Future Ödül Töreni’nde Fonksiyonel Ürünler kategorisinde birincilik ödülü aldık. Birincilik ödülü alan Kaymaklı Plus peynirimiz, prebiyotik ve whey (serum) protein içeriğiyle bağışıklık ve sindirim sistemlerine destek oluyor. Kaymaklı Plus, özellikle spor yapanlar, çocuklar, yaşlılar ve tüm sağlıklı beslenmek isteyenler için son derece değerli bir içeriğe sahip.  Kaymaklı, günlük D vitamini ihtiyacınızın yüzde 33’ünü karşılıyor. Ayrıca TGK 'ye göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde 88'ini ve fosfor ihtiyacınızın yüzde 93'ünü karşılamaya yetiyor. Kalsiyumun kemiklere yerleşmesinde son derece önemli bir görev üstlenen D vitamini; bu yönüyle özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük bir değer taşıyor.” diye belirtti.

Muratbey sosyal medya hesapları:

https://www.instagram.com/muratbeypeynir/

https://www.youtube.com/muratbeypeynir/

https://www.facebook.com/MuratbeyPeynir

https://twitter.com/MuratbeyPeynir

Hibya Haber Ajansı