Bireylerin küçük ölçekli projelere ve onarım çalışmalarına yönelmesiyle şirket yüksek karşılık açıkladı. Karşılaştırılabilir satışlar 3. çeyrekte %3,10 düşerken beklentiler %3,31 düşüş yaşanacağı yönündeydi. Müşteri işlemleri %2,4 düşerken ortalama harcamalar da hafif düştü. Şirket ayrıca yıllık satış tahmini aralığını da daha önceki %2-%5'lik tahmininden %3-%4 arasında bir düşüşe indirdi. Şirketin net kazancı geçen yılın aynı dönemine göre %12,2 düşüşle 3,81 milyar dolara geriledi.

Volkswagen (VOW3), 2026'ya kadar 10 milyar euro tutarında tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak idari personel istihdamında kesintiye gidebileceği belirtildi. Şirket personel maliyetlerini 2026'ya kadar 5'te 1 oranında azaltmayı düşünüyor.

RWE AG (REW) güçlü bir bilanço açıkladı. 9 aylık sonuçları güçlü karları ve hızlanan yatırımları göstermektedir. 9 aylık FAVÖK 6,15 milyar Euro (Çekirdek 5,7 milyar Euro) olarak gerçekleşti. Offshore ve Onshore bölümleri, daha yüksek kapasite eklemeleri, daha iyi offshore riskten korunma/kapasite faktörleri ve ConEdison'un (Onshore) entegrasyonu sayesinde çift haneli büyüme gösterdi. 9 aylık için net gelir, piyasa beklentilerine kıyasla +%8 oldu. 9 aylık kâr rakamının (3,4 milyar Euro) tüm yıl tahmininin %95'i olduğunu ve bu rakamın 3,3-3,8 milyar Euro hedef aralığının orta noktasını aldığı belirtiliyor. Bu, mali yıl rehberliği ve konsensüs tahminleri üzerinde yukarı yönlü potansiyel anlamına geliyor. 28 Kasım Sermaye Piyasası Günü önemli bir katalizör olmaya devam ediyor çünkü RWE'nin şunları yapması bekleniyor: Yenilenebilir enerji kaynaklarında daha yüksek getiri hedeflemek, temettüleri artırmak ve 2027 hedeflerini anlamlı bir şekilde önceden açıklamak.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı