Bir otelde düzenlenen toplantıya çok sayıda köşe yazarı katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda kentte yapılan ve yapılacak olan proje ve çalışmalar anlatıldı.

2019 yılından bu yana kentte birçok alanda kamulaştırma çalışmasıyla tarihi yerlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırıldığının altını çizen Başkan Beyazgül, tek sevdalarının Şanlıurfa olduğunu söyledi.

Başkan Beyazgül, kentte Şanlıurfalı vatandaşların projelerini hayata geçirdiklerini anlatarak, “Urfa Kalesi’nin güney kısmında 300 yapı kamulaştırıldı. Millet bahçesi oluyor. Belediye eski hizmet binasını yıktık, yerine belediye parkını yaptık. Büyükşehir hizmet binasını satın alarak yeni yerine taşıdık. Kızılkoyun’da 60 evin kamulaştırılmasını gerçekleştirdik. 3 merkez ilçemiz olan Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’de 6 adet spor tesisinde inşaat çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Adil hizmet anlayışıyla ilçelere de eşit hizmet götürdüklerine dikkati çeken Başkan Beyazgül, “Hilvan semt pazarı çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa Bilim Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Abide kavşağı çalışmalarını tamamlayarak araç trafiğine açtık. Abide kavşağı viyadükleri led aydınlatmalarla güzel bir görünüme kavuştu. Kuzey şehir konut projesi inşaat çalışmaları başladı.” diye konuştu.

Başkan Beyazgül, içme suyu sondaj kuyularında güneş enerji sistemi kurduklarına değinerek, “Merkez atıksu arıtma tesisinde yıllık 7.8 milyon TL'lik elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz ve arıtma çamurundan organik gübre üretiyoruz. Mezbaha ve hayvan borsaları ile park sayılarımızı artırarak Şanlıurfalılara hizmet etme yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı