İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından küçük üreticiden alınan et, süt ve karakılçık ürünleri, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek İzmirli markasıyla piyasaya sürüldü. Amerika ve Kanada başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen İzmirli ürünleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için hayata geçirilen ve sayısı gezici otobüsle 12’ye ulaşan Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazalarında da ilgi görüyor.

“Amerika her ürünü kabul etmez”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözünden hareketle geçen ay kapılarını açtığı Bayındır 100. Yıl Süt İşleme Fabrikası’nda üretilen İzmirli markalı peynirleri tüketen Sabri ve Vahide Oral çifti, “Çok iyi bir uygulama oldu. İzmirli markalı ürünlerin daha da yaygınlaşmasını ve çeşitlerin artırılmasını istiyoruz” dedi.

Süt fabrikasının açıldığını yeni öğrendiklerini söyleyen Oral çifti sözlerine şöyle devam etti: “Halka ucuz ve kaliteli gıda sunuyorlar. Herkese tavsiye ediyoruz. Bizim kızımız yurt dışında yaşıyor, orada da gördük. Amerika’da bu ürünlerin gitmesi Türkiye için övünç kaynağıdır. Amerika her ürünü kabul etmez, çok analiz yaparlar. Çok iyi olmuş.”

Hibya Haber Ajansı