Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız ve erkin bir devlet olarak yaşaması için en başta Türk dünyasının süreci, samimiyetle sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Akşener, “Bu kapsamda;  Kuzey Kıbrıs’ın, Türk Devletler Teşkilatına gözlemci üye olmasını elbette memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, son teşkilat zirvesine, davet edilmeyişi, dikkatle takip ediyor, sürecin bir an önce tamamlanması bekliyoruz. “ dedi.

Akşener, Azerbaycan’ın Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki dün olduğu gibi, bugün de yarın da Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacak. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak.” diye konuştu.

Anayasanın getirdiği devlet nizamının birbirine bağlı mekanizmalar nizamı olduğunu vurgulayan Akşener, “Bu mekanizmaların herhangi biri işlemezse nizam aksar. İşte bu yüzden Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin oluşturduğu hukuk dışı fiili durum devlet nizamını aksatmış ve bir anayasal devlet krizine neden olmuştur. Halbuki Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlar. Herkes uymak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Akşener; ülkeye, millete ve onun temel değeri olan anayasaya her koşulda sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Hukuku bir hesaplaşma aygıtın, dönüştürmeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Sarayda gezen Carl Schmitt hayaletlerinin karşısında; her daim dimdik duracağız. Anayasa Mahkemesi üyelerimiz, sahipsiz değildir. Her ne olursa olsun Türk milletinin vicdanı, hakkın ve hukukun yanındadır.”

Milli kimliği yansıtan siyaset anlayışlarıyla Türkiye’nin demokratik milli yükselişini mutlaka gerçekleştireceklerini söyleyen Akşener, “Biz İYİ Parti olarak millet odaklı yeni bir siyasetin, temelini atmak; siyasete erdemi, geri getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı