Tekir, ekonomide vatandaşların derdine derman olacak adımların bir türlü atılmadığını ileri sürerek, “Dış politikada sadece algılarla sözde ‘büyük devlet’ imajı çiziliyor; ancak 40 gün geçmesine rağmen İsrail karşısında somut tek bir adım atılmadı. Bunlar 3 temel başlık; ancak diğer sahalarda da durum çok farklı değil; KYK yurtlarında yaşanan asansör kazalarına her gün bir yenisi ekleniyor.” dedi.

“Çözüm Anayasa’yı değiştirmekle değil, anlayışı ve zihniyeti değiştirmekle mümkün”

İnsanların gündemi neyse kendilerinin de gündeminin o olduğunu söyleyen Tekir, “Öyle bayatlamış senaryolarla, kurumlar arası göstermelik tartışmalarla, milletimizi bir kez daha oyalayabileceklerini sananlar yanılıyorlar. Dün çözüm diye getirdiklerinin, bugün problemin kendisi haline geldiği onlarca örnek var. Çünkü çözüm Anayasa’yı değiştirmekle değil, anlayışı ve zihniyeti değiştirmekle mümkün.” şeklinde konuştu.

“Gazze ne kadar güvende ise Ankara da işte ancak o kadar güvendedir”

Tekir, kendilerinin üzerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak,  “Tekrar ifade ediyoruz, herkes duysun ki; Kudüs’ün doğusu da batısı da Filistinlilerindir. Altını çizerek bir kere daha ifade ediyorum, herkes artık anlasın ki; Gazze ne kadar güvende ise Ankara da işte ancak o kadar güvendedir.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın derdini, Meclis kürsüsünden bizler haykırmalıyız”

Vatandaşın derdini Meclis kürsüsünden haykırmaları gerektiğini dile getiren Tekir, şunları kaydetti:

“İktidar, attığı her bir yanlış adımın karşısına dikileceğimizi bilmelidir. Saadet-Gelecek Grubu olarak, itiraz ettiklerimiz ve teklif ettiklerimizle ülkemizin problemlerine çözüm üretmeye, insanımızın beklentilerine yanıt vermeye devam edeceğiz. Herkes attığı ve atmadığı adımın hesabını verecektir.”

Hibya Haber Ajansı