Genel Müdürlüğümüz ülkemiz toprağını, orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikeye karşı koruyan, doğaya yakın bir anlayışla geliştiren, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yöneten 184 yıllık köklü bir kurumdur.

Kurumsal görevlerimiz kapsamında, Bakanlığımızca yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra, “Geleceğe Nefes” ağaçlandırma kampanyamız dört yıllık süreçte 27,7 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu uluslararası bir etkinliğe dönüşmüştür.

“Geleceğe Nefes” ağaçlandırma kampanyası ile bu yıl da 81 il ve 922 ilçede uygulanacaktır. Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinlikleri tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızla birlikte, Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılı coşkusuyla, 2023 farklı sahada gerçekleştirerek ve 81 ilimizde “100. Yıl Cumhuriyet Ormanları” tesis edilmektedir.

Sayın Valim, Değerli Hazirun,

Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep  Tayyip ERDOĞAN'ın himayelerinde  gerçekleştirilen  fidan dikim  etkinliklerimiz ve kurumsal görevlerimiz kapsamında yürütülen ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmalarımız ile ülkemiz, özelinde bölgemiz ve İlimiz genelinde farklı lokasyonlarda Yeşil Vatan için her yıl milyonlarca fidanı ve tohumu toprakla buluşturmaktayız.

 

Ağaçlandırma çalışmaları ve diğer faaliyetlerimizde kullanılan milyonlarca fidanı, kendi fidanlıklarımızda üreterek kamu kurum ve kuruluşlarımızın, halkımızın ücretsiz faydalanmasını sağlamakla birlikte iklim değişikliği ile mücadelede sadece ülkemizde değil kısa, orta ve uzun vadede dünyaya da sayısız fayda sağlamaktadır.

 

Sayın Valim, Kıymetli Hazirun;

Bu yıl "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" teması ile yola çıkıyor 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz.

Böylece bugün burada sizlerle birlikte dikeceğimiz fidanlar, Geleceğimize Nefes olacaktır.

Bulunduğumuz alanda 17.07.2023 günü saat 11:50 sıralarında ormanı yakmaya çalışan bir şahıs personelimizce tespit edilmiş ve emniyet güçlerimizce yakalanmıştır. Savcılık nezdinde yapılan girişimler sonucu ilgili şahıs gözaltına alınarak tutuklamaya sevk edilip devamında mahkeme tarafından yapılan yargılama neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Bölge Müdürlüğü olarak yargı süreci devam eden bu konunun takipçisi olacağız.

 

Ormanlarımız Anayasamızın 169. Maddesi ile güvence altına alınmıştır. Yanan ormanlık alanlar imara konu edilmemektedir.

Bölge Müdürlüğü olarak çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye aralıksız devam ederken, yanan orman alanlarının yılı içerisinde tekrar ağaçlandırılması için çalışmalar yürütmekteyiz.

Bölge Müdürlüğümüz genelinde 88 lokasyonda fidanlarımız 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında toprakla buluşturulacaktır.

 

Sayın Valim Değerli hazirun,

Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla daha yeşil bir Türkiye için dikeceğimiz fidanları geleceğe nefes, cumhuriyete nefes olarak miras bırakıyoruz. Fıdanlarımızın şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını cenabı Allah’tan diliyorum.

 

Sözlerime son verirken, etkinliğimize katkılarından dolayı başta Sayın Valime, Büyükşehir Belediye Başkanıma, DSİ Bölge Müdürüme ve katılımınızdan dolayı çok değerli haziruna teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

İBRAHİM UGUR GAFFAR KAYMAZ