Milletvekili Karal, önergede Türkiye’deki su kaynaklarının korunması ve güvenliğiyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğüne görev ve yetki verildiğini, bu kapsamda hazırlanarak 28 Ekim 2017’de Resmi Gazete’de yayınlanan İçme Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmeliğin bazı maddelerinin 10 Mart 2020’de revize edildiğini anımsattı.

Karal, Bakan Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede içme suyu güvenliği planı ile ilgili şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

“Tüketiciye ulaşan suyun kalitesi ve miktarını güvence altına almak için yapılan çalışmalar nelerdir? Ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle birçok baraj kuruma noktasına geldiği bir dönemde hali hazırda bir su güvenliği planının bulunmaması su temini hususunda ne gibi sorunlara yol açmaktadır? Bundan sonraki dönemde su güvenliğine ilişkin alınması planlanan tedbirler nelerdir?  İçme Suyu Güvenliği Planına ilişkin usul ve esasların belirlenmemiş olması salgın hastalıklara sebebiyet vermiş midir? Vatandaşları sağlıklı içme suyu sağlamak için ne gibi planlamalar yapılmaktadır?”

Hibya Haber Ajansı