Türkiye genelinde başlayan Kasım indirimleri, e-ticaret sektöründe yoğun şikayet trafiğine neden oldu. Çözüm platformu Şikayetvar'ın verilerine göre, bu yılın ilk 10 ayında en çok şikayet edilen konular incelendiğinde, sipariş edilen ürünlerin beklentileri karşılamaması öne çıkıyor.

Kasım indirimleri dönemi, her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca tüketicinin yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Ancak, indirimlerle birlikte e-ticaret sektöründe yaşanan sorunlar da artış gösteriyor. Şikayetvar'ın açıkladığı verilere göre, Kasım ayında e-ticaretle ilgili şikayetler bir önceki aya göre yüzde 68 arttı.

2018'den bu yana e-ticaret sektöründeki şikayet sayısında artış yaşandığı görülüyor. 2018'in ilk 10 ayında 44,606 olan şikayet sayısı, 2019'da 118,327'ye yükseldi. Pandeminin etkisiyle 2020'de rekor kıran şikayet sayısı 431,613'e çıkarken, 2021'de düşüşe geçti ve 368,202'ye geriledi. Ancak, 2022'de yüzde 24'lük bir artışla 456,591'e ulaştı.

Kasım indirimleri kapsamında tüketicilerin en çok şikayet ettiği konular şöyle sıralandı:              

"Sipariş edilen ürünün göründüğü gibi çıkmaması (Farklı, yanlış, kalitesiz ürün gönderimi),

Kampanyalı ürünün sipariş alınıp tedarik edilememesi, parasının kullanılması, para iadesinin geciktirilmesi veya para iadesi yapılmaması,

Kampanyalı ürün siparişinin iptal edilmesi,

Hatalı takip numarası verilmesi, satılan ürünün faturasının temin edilmemesi,

Ürün açıklamasında yanlış bilgi paylaşımı,

Sepete eklenen ürünün fiyatında değişim olması ya da başkasına satılması."

 

Hibya Haber Ajansı