Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Cumhuriyet Bayramını kutlayan Bakan Güler, "Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum.Ayrıca sizlerin şahsında Kıbrıslı kardeşlerimize de saygılarımı sunuyor, selamlarımı gönderiyorum. Vatanı, bayrağı ve istikbali uğrunda şehit olan Mücahit, Mücahide ve Mehmetçiklerimiz ile ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Kıbrıslı kardeşlerimizin yıllarca süren bağımsızlık mücadelesi, 40 yıl önce bugün zaferle sonuçlanmış ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yerini almıştır. Bu bağımsızlık, Kıbrıs Türkü’nün istiklal ve istikbaline sahip çıkma azim ve kararlılığının en açık göstergesidir." dedi.

Kıbrıs'ın Türkiye'nin milli meselesi olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Güler, "Garantör devlet olan Türkiye’nin; adadaki askeri varlığını farklı bir şekilde tanımlamak, bu konuda provokatif söylemler dile getirmek, Rum tarafına hiçbir fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru çıkarlarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde bir an önce çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerinden birisidir" ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı