Ne Oldu?

    Dışişleri Bakanlığı: Filistin halkına karşı uyguladıkları katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrail’li yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur.
    Dışişleri Bakanlığı: Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Netenyahu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir.
    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden zorla göç ettirdiği Filistinlilerin sığındığı güneydeki Han Yunus bölgesine bildiri atarak halkın bazı yerleri terk etmesini istedi.
    ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi, 1 yıl aranın ardından ABD’nin San Francisco’da ilk kez yüz yüze görüştü. Biden görüşme öncesi yaptığı konuşmada "Birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz. Her zaman aynı fikirde olmadık." dedi. Xi ise Çin – ABD ilişkisinin "dünyadaki en önemli ikili ilişki" olduğunu söyledi.
    Fitch, ABD'de bölgesel bankaları 2024 yılında da zorluklarla karşılaşacaklarını, ölçeği yetersiz olan veya ticari kredi büyümesine odaklanan bankaların orantısız bir şekilde baskı altında kalacaklarını söyledi.
    San Francisco Fed Başkanı Daly, faiz artırımlarına çok erken son verilmemesi konusunda uyardı.
    IMF Başkanı Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin ada ekonomilerinde, dağıtılması maliyetli olan fiziki paranın yerini alabileceğini ifade etti.
    Rekabet Kurumu e-ticaret şirketlerinden Amazon Türkiye. Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.
    Rusya, küresel petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından Temmuz ayından bu yana ilk kez üreticilerinin ham petrol için ödediği ihracat vergisinde indirime gidecek.

Ne Olacak?

    Yurt içinde Yabancıların Hisse & DİBS işlemleri açıklanacak.
    ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları, Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı takip edilecek.
    Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı