Geliştirdiği yüksek teknolojili ürünleriyle toplu taşıma sektörünün dönüşümüne öncülük eden Karsan, geçen yıl İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesindeki TPER'den aldığı 24’ü kesin 7’si opsiyonel e-ATA siparişlerinin ilk araçlarını teslim etti. 

Bologna’da Maggiore Meydanı’nda gerçekleştirilen teslimat töreninde Vali Matteo Lepore, Meclis Üyesi Valentina Orioli, Emilia Romagna Bölgesi Ulaştırma ve Altyapıdan Sorumlu Meclis Üyesi Andrea Corsini, TPER Üst Yöneticisi Andrea Bottazzi, TPER Başkanı ve CEO’su Giuseppina Gualtieri ve TPER Kurumsal Direktörü Paolo Paolillo’nun yanı sıra Karsan ekibinden Karsan CEO’su Okan Baş, Karsan İtalya Ülke Müdürü Halit Özgür Altınsoy ve Karsan Europe Yöneticisi Seda Neşe de hazır bulundu.

TPER, Bologna şehrinin toplu taşıma hizmetini yürüten bir kamu şirketi olarak, Karsan’ın 18 metrelik e-ATA araçlarının ilk teslimatını Bologna'da gerçekleştirdi. Teslimat törenine katılan yetkililer, Karsan'ın geliştirdiği bu araçların hem şehrin ilk elektrikli 18 metre araçları hem de İtalya'nın ilk pantograf elektrikli 18 metre araçları olduğunu vurguladılar.

Karsan CEO’su Okan Baş, geçen yıl TPER'den kazandıkları ihaleyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, sözleşmenin 18.2 milyon Euro değerinde olduğunu belirtti. Baş, "Bologna’da hizmet verecek olan Karsan e-ATA araçlarımız, birbirinden iddialı modellerimiz e-JEST ve e-ATAK'ın satışlarımızdan sonra, şimdi de e-ATA ile İtalya pazarına girmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Karsan, İtalya’daki büyümesini sürdürerek, mevcut 50 adetlik elektrikli araç filosunu 2023 yılı sonunda 100 adede çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, Karsan'ın Avrupa ve Kuzey Amerika'da bu yıl sonunda toplamda 1000 adet elektrikli aracını hizmete sunmayı planladığını açıkladı.

 

Hibya Haber Ajansı