İSTANBUL (AA) - Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ, AHL Pay markası ile sürdürdüğü faaliyetlerinde, AltınPOS ürünü ile kuyum sektörüne birçok avantajı bir arada sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AHL Pay, AltınPOS ile POS niteliğinde ödeme altyapısı uyguladığı gibi, kuyum sektörü için altın-TL kur riskinin giderilmesi ve yeni ürün tedarik edilmesini sağlıyor.

Kartlı ödeme işlemi, altın-TL kuru ile altın alımı, kuyum ürünü tedariki gibi sektörün 3 önemli ihtiyacına bir arada çözüm sunabilen AltınPOS'a kuyum sektörü yoğun ilgi gösteriyor.

Tüm kartlarla ödeme işlemi gerçekleşmesi, birçok kredi kartı markası ile taksit seçeneklerinin mevcut olması gibi ödeme donanımına sahip AltınPOS, e-fatura gibi e-belge türlerini de sağlayabilen yazar kasa niteliğine sahip altyapı seçenekleri sunuyor.

Kartlı satış işleminin gerçekleştiği an itibarıyla oluşan TL'nin avantajlı altın-TL kuru ile altına çevrilmesini sağlayan AltınPOS, kuyumcuların kur riskinden kaçınmasını sağlıyor.

Altın-TL kuru ile lira bakiyesinin altına dönüştürülmesi sonrasında, kuyumcuların altın bakiyelerini fiziken tedarik edebilmesi de AltınPOS ile mümkün oluyor. Tüm kuyum ürünleri, gram altın ürünleri, ziynet altın türleri, külçe altın gibi her türdeki altın ürünlerin tedarik edilmesi de AltınPOS ile entegre halde sağlanıyor.

- "POS niteliğinin ötesinde fırsatlar sunuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, kuyum sektörünün ihtiyaçlarına çözüm sunabilmenin öncelikli ve önemli hedefleri olduğunu ifade ederek, Haziran 2022'de ilk AltınPOS kurulumunu bir kuyumcuya gerçekleştirdikleri günden bu yana, 81 ilde kuyumculuk faaliyeti sürdüren 1000'in üzerinde üye iş yerine AltınPOS kurulumu gerçekleştirdiklerini belirtti.

AltınPOS ile kartlı ödeme işlemi, akabinde TL karşılığında altın alımı, sonrasında da kuyum ürünü tedariki gibi kuyumculuk sektörü için çok önemli çözümleri bir arada sunduklarını bildiren Çetin, kısa sürede tüm illerde, binlerce kuyumcu esnafına AltınPOS ürünlerini sundukları için mutlu olduklarını aktardı.

AltınPOS ile avantajlı oranlarıyla tüm bankaların kartlarıyla satış işlemi yapılabildiğini ve birçok kredi kartı markasıyla taksitli satış işlemi gerçekleştirilebileceğini anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"AltınPOS önemli POS avantajları sunması ile birlikte POS niteliğinin ötesinde fırsatlar da sunmaktadır. AltınPOS ile gerçekleşen bir satış işlemi sonrasında oluşan TL bakiyesi hemen o an itibarıyla avantajlı Altın-TL kuru ile Türk lirasından altına çevrilebilmektedir. Oluşan altın bakiyesini, kuyumcularımızın talep ettikleri her tür kuyum ürünü ve altın ürün türü olarak kuyumcularımıza fiziken sağlamaktayız. Aynı gün içerisinde kuyumcularımızın AltınPOS ile müşterilerine kartlı satış yapmasını, satış sonrası oluşan TL'nin altına çevrilmesini ve sonrasında altın bakiyesini fiziken temin etmesini sağlamaktayız. Örneğin, Kapalıçarşı'daki müşterilerimizin dakikalar içerisinde kartlı satış, Altın-TL işlemi ve ürün tedarikini tamamladığını tecrübe etmekteyiz. AltınPOS, kuyumculuk sektörü için olağanüstü avantajlar sunmaya devam edecektir."