Çin’de zorunlu eğitim aşamasında çalışan beden eğitimi öğretmenlerinin sayısı 700 bine ulaştı. Çin Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 2012-2022 yılları arasında zorunlu eğitim aşamasında görevli beden eğitimi öğretmenlerinin sayısı yüzde 62,8 artışla 430 binden 700 bine çıktı.

Aynı dönemde okullarda standartlara uygun spor alanlarının yüzölçümü yüzde 51’den yüzde 94,1’e yükseldi. Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülke genelinde uygulanan spor eğitimi reformunun derinleşmesiyle birlikte, öğrencilerin beden sağlığı seviyesi iyileşmeye devam ediyor. 

Okullarda beden eğitimi 10 yıl boyunca zorunlu ders olarak veriliyor. Çin’de 2021 yılında okul çocukları için akademik stresi azaltmak amacıyla “çifte indirim” politikasını uygulamaya konuldu. Politika, aşırı ev ödevlerini azalttı ve temel okul konularında sınavların ve okul sonrası derslerin sıklığını azalttı. O günden bu yana okullar ve aileler spora daha fazla önem vermeye başladı. Okullarda çocuklar futbol, basketbol ve atletizm gibi geleneksel sporların yanı sıra tırmanma, kaykay ve ip atlama gibi aktiviteleri seçerek vücutlarını geliştirmeyi ve potansiyellerini ortaya çıkarmayı tercih edebiliyor.

Hibya Haber Ajansı