Avrupa'nın en hızlı büyüyen BPO, Teknoloji ve Danışmanlık şirketler grubu Mplus'ın en büyük üyesi olan Mplus Türkiye, bölgesel istihdam sağlama konusunda lider bir rol üstlenerek Van’daki yeni lokasyon yatırımıyla bölge ekonomisine katkıda bulunuyor. ZEOR Medya bünyesinde yer alan Van Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen “Van’ın Enleri Ödül Töreni”nde, Mplus Türkiye “Van’ın Ekonomisine Katkı Sağlayan En Başarılı Kuruluş” ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin en büyük dış kaynak sağlayıcı (BPO) şirketlerinden Mplus Türkiye, geliştirdiği ürün ve teknolojilerin yanı sıra insan kaynağına da yatırım yaparak Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor. Van’da hizmete sunduğu yeni lokasyonu ile bölgesel istihdamı artırma hedefinde hızlı bir mesafe alan şirket, şehrin ekonomisine dinamizm getirdi. Kısa sürede elde ettiği bu başarıyla “Van’ın Ekonomisine Katkı Sağlayan En Başarılı Kuruluş” ödülüne layık görüldü. 

Öncelik insan kaynağına yatırım

Mplus Türkiye’nin katma değerli yolculuğunda ürün ve teknoloji kadar insan kaynağına yatırımın da öncelikler arasında yer aldığına dikkat çeken Mplus Türkiye İnsan Kaynakları, Hizmet Kalitesi, İdari İşler ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Şanlıoğlu, “İletişim merkezi sektöründe teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarımızla farklılaşırken, sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda genişlettiğimiz operasyonlarımızla ülkemizin istihdamı ve kalkınmasına destek olmayı sürdürüyoruz. Tüm lokasyonlarımız ile sadece sektörün istihdamını artırıp bölge ekonomisine dinamizm kazandırmıyor, aynı zamanda çalışanlarımızın kariyer gelişimini de destekliyoruz. Van’da bunun ilk adımını Organize Sanayi Bölgesi’nde 2016 yılında faaliyete geçirdiğimiz ofisimiz aracılığıyla attık. Geldiğimiz son aşamada bu yıl içinde açılışını gerçekleştirdiğimiz ikinci ofisimizle Van’da bin 905’i kadın olmak üzere, toplam 2 bin 585 kişilik istihdam yaratıyoruz. OSB lokasyonumuz 720, merkez lokasyonumuz ise 215 kişilik ek istihdam yaratma potansiyeline sahip. Yeni operasyonlarımızla tüm bölgelerde bu rakamları daha da yükseltirken, çalışanların kariyerlerinde hedefledikleri noktalara ulaşmalarına rehberlik etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu. 

Hibya Haber Ajansı