TBMM Başkanı Kurtulmuş'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"İki yüksek yargı arasında tutum farklılığından kaynaklanan bir meseledir. Türkiye anayasal bir hukuk devletidir. TBMM, herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir.

Bu mesele başta olmak üzere tüm kararların yapılacağı yer Meclis'tir. Ortada 12 Eylül darbe anayasasının getirmiş olduğu sorunla karşı karşıyayız. Türkiye’nin  aslında yeni bir anayasa çalışmasının da ne kadar zaruri olduğunu gösteren bir örnektir.

Can Atalay kararı

Türkiye de kurum kuruluşların görev ve yetkileri bellidir. TBMM kendi gündemine hakimdir, kendi öncelikleri içerisinde  bu konuda gereğini yapacaktır. Kurumların sorumlulukları bellidir.

Mahkemenin verdiği bir karar var. Burada da infaz sistemiyle ilgili yeni belki düzenlemeler yapılması lazım. Ağırlaştırılmış müebbeet cezası alan birisi, yaştan dolayı cezası belli süreye indirilmiş.Ondan sonra maalesef iyi hal sebebiyle serbest bırakılmış.

Bütün bunlar yargı sistemimizle de yeniden gözden geçirilmesi gereken husuların olduğunu ortaya kouyor. Tüm bunları ortaya koyarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim."

Hibya Haber Ajansı