İSTANBUL (AA) - Ankutsan, Hatay’da depremden etkilenen çocukların eğitimine destek olmak amacıyla 40 konteyner okulda eğitim gören, 7 bin 700 öğrenciye masa ve sandalye yardımında bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ankutsan’ın depremden etkilenen çocukların geleceğe daha umutla bakmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında, AR-GE ekibinin çocuklar için özel olarak oluklu mukavvadan tasarladığı masa ve sandalye seti 150 kg’a kadar ağırlık taşıyabiliyor.

Aynı zamanda öğrencilere boyama defteri ve kalem seti de hediye eden Ankutsan ekibi, çocuklar için düzenlediği boyama etkinliği ile Koç Holding Konteyner Kent'inde anasınıfı ve ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Durmuş Özyurt’un da yer aldığı etkinlikte öğretmenler ve öğrencilerle birlikte keyifli anlar yaşandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankutsan CEO’su Rüstem Kesgi, Ankutsan olarak topluma değer katma sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek, "Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde ayni ve nakdi yardımlarımız devam etmektedir. Eğitim, depremden etkilenen çocuklarımızın hayatlarını yeniden kurmalarında önemli bir yoldur ve biz de bu yolda onların yanında olmak istedik. Bu bilinçle özel olarak tasarladığımız masa ve sandalyelerle konforlu bir öğrenme ortamına sahip olmalarına katkı sağlamayı amaçladık.” ifadelerini kullandı.